Παρασκευή, 19/04/2024 | 19:09

Ενίσχυση Γενικού Νοσοκομείου Πρέβεζας με 110.000 ευρώ, απόρροια της επίσκεψης Πολάκη στην Πρέβεζα αρχές Σεπτεμβρίου 2016

597 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 02/02/2017, 4:58 μμ | 0 σχόλια

«Το νοσοκομείο της Πρέβεζας, για να το ξεκαθαρίσω από την αρχή – γιατί άκουσα κάποια αιτήματα από τους εργαζόμενους και τους φορείς που συναντήθηκα – είναι ένα νοσοκομείο που θα συνεχίσει να λειτουργεί. Εμείς μόνο “ανοίγουμε”,  δεν   “κλείνουμε” νοσοκομεία, όπως το δείξαμε και στη Σαντορίνη, όπου είναι ένα νοσοκομείο που άνοιξε για πρώτη φορά μετά από επτά χρόνια (…) Υπάρχει ένα αίτημα για ενίσχυση περίπου 110.000 – 120.000 ευρώ για τον προϋπολογισμό του Γενικού Νοσοκομείου Πρέβεζας, το οποίο πιστεύω θα υλοποιηθεί – έχουμε τη δυνατότητα αυτή»  είχε δηλώσει ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, κατά την επίσκεψή του στο Γενικό Νοσοκομείο Πρέβεζας, η οποία πραγματοποιήθηκε αρχές Σεπτεμβρίου του 2016.
Στις 30-1-2017 υπεγράφη από τον υπουργό Υγείας, Ανδρέα Ξανθό, η έγκριση για χρηματοδότηση και κατανομή 20 εκατομμυρίων ευρώ στα δημόσια νοσοκομεία της χώρας μας, στο πλαίσιο υλοποίησης του συγχρηματοδοτούμενου προγράμματος «Αναβάθμιση δεξιοτήτων επαγγελματικών ομάδων υψηλής εξειδίκευσης του τομέα Υγείας».
Πιο συγκεκριμένα, το Γενικό Νοσοκομείο Πρέβεζας θα χρηματοδοτηθεί με 110.000 ευρώ, σε  πρώτη φάση, για την αποπληρωμή πέντε επικουρικών γιατρών, που εργάζονται σ’ αυτό. Την επόμενη χρονιά, θα ακολουθήσει και δεύτερη φάση.
Ουσιαστικά, ο υπουργός Υγείας, αξιοποιώντας τις ευκαιρίες που προσφέρει το νέο ΕΣΠΑ 2014-2020 στο χώρο της Υγείας, αυξάνει τον προϋπολογισμό του Γ.Ν. Πρέβεζας, με έμμεσο τρόπο, καθώς το ποσό των 110.000 ευρώ του τακτικού προϋπολογισμού του Γ.Ν. Πρέβεζας, που ήταν προορισμένο για την αποπληρωμή των επικουρικών γιατρών, αποδεσμεύεται και μπορεί να αξιοποιηθεί πλέον από τη διοίκηση του Γ.Ν. Πρέβεζας  για άλλες δράσεις ενίσχυσής του.
Τέλος, η προσπάθεια για την αναβάθμιση των δημόσιων δομών Υγείας του Νομού Πρέβεζας θα συνεχιστεί και θα ενταθεί τους επόμενους μήνες, προκειμένου να βελτιωθεί η υγειονομική περίθαλψη και φροντίδα των συμπολιτών μας.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα