Πέμπτη, 18/04/2024 | 06:43

Δήμος Πάργας: Σύσκεψη για την Τροποποίηση-Αναθεώρηση Του γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου Φαναρίου

637 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 20/01/2017, 1:06 μμ | 0 σχόλια

Σήμερα, στις 20 Ιανουαρίου 2017, ημέρα Παρασκευή, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο Δημοτικό Κατάστημα Καναλλακίου με θέμα την Τροποποίηση – Αναθεώρηση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου (ΓΠΣ) Φαναρίου. Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Δήμαρχος Πάργας κ. Αντώνης Νάστας, ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος  κ. Νίκος Κασκάνης , ο Αντιδήμαρχος κ. Ιωσήφ Σίσκας, ο Επικεφαλής της μείζονος Αντιπολίτευσης κ. Νικόλαος Ζαχαριάς, η προϊσταμένη  του Τμήματος   Δόμησης  κα Βασιλική Λαμπρούση,  Δημοτικοί Σύμβουλοι, καθώς καθοριστική ήταν και η παρουσία σχεδόν όλων τον Προέδρων των Τοπικών Κοινοτήτων της Δ.Ε. Φαναρίου.
 Ο Δήμαρχος Πάργας , κ. Αντώνης Νάστας, αφού εξέφρασε την ευχαρίστηση και την ικανοποίησή του για την παρουσία όλων των παρισταμένων και ειδικά των Προέδρων των Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων , για το άκρως σημαντικό θέμα της συνεδρίασης, δήλωσε μεταξύ άλλων ότι « Η σημερινή συνάντηση αποτελεί την αρχή του δύσκολου έργου της Αναθεώρησης του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου Φαναρίου. Βρισκόμαστε εδώ για να κάνουμε ένα από τα πιο σημαντικά βήματα στην Τροποποίηση του Γενικού Πολεοδομικού σχεδίου του Φαναρίου. Να ακούσουμε τις προτάσεις όλων των εκπροσώπων των Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων της Δ.Ε. Φαναρίου και να ενημερωθούμε για τα προβλήματα της κάθε κοινότητας όπως και τις αλλαγές που θα πρέπει να προτείνουμε. Θα ακολουθήσουν και επόμενες συναντήσεις τόσο ουσιαστικές και σημαντικές όσο και η σημερινή…..»
 Έκαστος εκ των παριστάμενων Προέδρων κατέθεσε τις προτάσεις του που θεωρεί αναγκαίες για την περιοχή αρμοδιότητας του και εγγράφως αλλα και προφορικώς, ενώ ταυτόχρονα όλα τα προς τροποποίηση εδαφικά τμήματα παρουσιάζονταν με ηλεκτρονικό τρόπο στην σύσκεψη , ώστε να γίνεται κατανοητό προς όλους η περιοχή της κάθε παρέμβασης. Οι προτάσεις (ως επί των πλείστων) των Προέδρων εστίαζαν στην τροποποίηση ορίων των κτηνοτροφικών Ζωνών, των Βιομηχανικών Ζωνών, στην οριοθέτηση των Οικισμών και των ποταμών κλπ.
Μετά το τέλος της σύσκεψης ο κ. Νάστας, δήλωσε την ικανοποίησή του για την ουσιώδη και εποικοδομητική συζήτηση που ακολούθησε με την συμμετοχή των Προέδρων των Τοπικών Κοινοτήτων, ώστε να δημιουργηθεί εν συνεχεία μια ολοκληρωμένη πρόταση, με γνώμονα την νομοθεσία, για την Τροποποίηση- Αναθεώρηση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου Φαναρίου.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα