Τετάρτη, 24/04/2024 | 12:59

ΠΑΜΕ Πρέβεζας:Καταγγελία για τη διοίκηση του Σωματείου ξενοδοχοϋπαλλήλων, σερβιτόρων, μαγείρων και συναφών επαγγελμάτων

688 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 24/01/2017, 4:42 μμ | 0 σχόλια

Η Γραμματεία Πρέβεζας του ΠΑΜΕ καταγγέλλει την Διοίκηση του Σωματείου ξενοδοχοϋπαλλήλων, σερβιτόρων, μαγείρων και συναφών επαγγελμάτων Πρέβεζας για την στάση της μπροστά στις αρχαιρεσίες του σωματείου, την απόφαση της για καταβολή εγγραφής και συνδρομής στο σωματείο του ποσού των 20 ευρώ για κάθε εργαζόμενο.
Σε μια περίοδο όπου οι εργαζόμενοι του κλάδου αμείβονται με μισθούς πείνας, βρίσκονται σε καθεστώς ημιαπασχόλησης, στο κλάδο βασιλεύει η εκ περιτροπής-ανασφάλιστη εργασία, τσακίζονται συμβάσεις εργασίας και δικαιώματα, τσακίζονται μεροκάματα για να αυγαταίνει τα κέρδη της η εργοδοσία.
Η Διοίκηση του σωματείου με την απόφασή της αυτή αποκλείει στην ουσία την πλειοψηφία των εργαζομένων να εγγραφεί στο σωματείο, η οποία αδυνατεί εκ των πραγμάτων να ανταποκριθεί στο ποσό των 20 ευρώ για εγγραφή και συνδρομή, δείχνοντας για μια ακόμα φορά ότι εχθρεύονται τη μαζικότητα του εργατικού κινήματος.
Στόχος των δυνάμεων του εργοδοτικού-κυβερνητικού συνδικαλισμού είναι η «θωράκιση» ενός ακόμα σωματείου «σφραγίδα», χωρίς καμία δράση και προσπάθεια οργάνωσης των εργαζομένων του κλάδου για τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.  Για να βγάζουν μόνο αντιπροσώπους και να ελέγχεται ο αρνητικός, για τους εργαζόμενους, συσχετισμός δύναμης σε εργατικό κέντρο Πρέβεζας και ΓΣΕΕ.
Καλούμε τους εργαζόμενους του κλάδου να βγάλουν συμπεράσματα από τέτοιου είδους πρακτικές σε βάρος τους, να τους γυρίσουν την πλάτη, να συμπορευτούν με το συνεπές και ταξικά προσανατολισμένο συνδικαλιστικό κίνημα, με το ΠΑΜΕ και τα σωματεία που συσπειρώνονται σε αυτό.
Από κοινού να δώσουμε την μάχη για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας, της ζωής μας. Να παλέψουμε για την ανάκτηση των απωλειών που είχαμε όλα αυτά τα χρόνια της κρίσης αλλά και να διεκδικήσουμε την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών μας. Να συμβάλλουμε στην ανασύνταξη του εργατικού κινήματος, αλλάζοντας τους αρνητικούς συσχετισμούς στο Σωματείο ξενοδοχοϋπαλλήλων, σερβιτόρων, μαγείρων και συναφών επαγγελμάτων και στο Εργατικό Κέντρο Πρέβεζας.
Γραμματεία Πρέβεζας του ΠΑΜΕ 

Attachments area

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα