Σάββατο, 20/04/2024 | 03:01

Παμπρεβεζάνικη επιτροπή αγώνα αγροτοκτηνοτρόφων-ψαράδων-γεωτεχνικών

665 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 20/01/2017, 1:44 μμ | 0 σχόλια

Αγροτικοί σύλλογοι δήμου Πρέβεζας, Σύλλογος Επαγγελματιών Αλιέων, Αγελαδοτροφικός Συνεταιρισμός, Σωματείο Γεωπόνων Ιδιωτικών Υπαλλήλων(παράρτημα Πρέβεζας)


Αγρότισσες, αγρότες, κτηνοτρόφοι, ψαράδες και εργαζόμενοι στο κλάδο
Ένα χρόνο μετά τις μεγαλειώδεις μας  κινητοποιήσεις, η συγκυβέρνηση εναρμονισμένη πλήρως με την ΚΑΠ (2014-2020) της Ε.Ε, προχωρά ακάθεκτη στην εφαρμογή της πολιτικής όλου του μνημονιακού μπλοκ μέσω της εφαρμογής του 3ου μνημονίου. Έτσι εκτός από τις χαμηλές τιμές και το μεγάλο κόστος παραγωγής, έχουμε νέα αύξηση της φοροληστείας, τριπλασιασμό των ασφαλιστικών εισφορών και χτύπημα των συνεταιρισμών μέσω της πλήρης παράδοσής τους στους νόμους που επιβάλλουν τα κυκλώματα εμπόρων-τυποποιητών-βιομηχάνων σε τοπικό αλλά και σε πανελλαδικό επίπεδο.
Παρά το περσινό «κλείσιμο» των κινητοποιήσεων, εμείς πιστεύουμε ότι δεν πρέπει να μείνουμε με σταυρωμένα χέρια απέναντι σε ότι αποφασίζουν για εμάς χωρίς εμάς και εναντίον μας, παίρνοντας τους αγώνες στα χέρια μας.
Η παμπρεβεζάνικη επιτροπή αγώνα καλεί τους αγρότες, τους κτηνοτρόφους, τους ψαράδες, τους γεωτεχνικούς της Πρέβεζας να στηρίξουν τις κινητοποιήσεις που οργανώνουν οι σύλλογοι τους και η Ομοσπονδία στην οποία ανήκουν. Ως επιτροπή αγώνα θα καλέσουμε κινητοποιήσεις μέσα στη πόλη (εφορία-αγορά-λιμάνι), θα στηρίξουμε περιφερειακές-πανελλαδικές κινητοποιήσεις και καλούμε στη στήριξη του μπλόκου του Λούρου που αποφάσισε η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων του νομού.
Καλούμε σε κοινό αγωνιστικό μέτωπο φτωχομεσαίας αγροτιάς – εργαζομένων –νεολαίας- αυτοαπασχολούμενων για την ανατροπή της πολιτικής της συγκυβέρνησης, της Ε.Ε και του ΔΝΤ.
Με κριτήριο την επιβίωσή μας, τις λαϊκές ανάγκες, τη κάλυψη των διατροφικών αναγκών του λαού, ενάντια στη διπλή εκμετάλλευση αγρότη και καταναλωτή και όχι την αποπληρωμή του χιλιοπληρωμένου χρέους, τη λεγόμενη «δημοσιονομική προσαρμογή», τους «ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς», το μονόδρομο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τους νόμους των τραπεζών των ντόπιων και πολυεθνικών ομίλων του αγροτοδιατροφικού κλάδου παλεύουμε και διεκδικούμε:


1) Κατώτερες εγγυημένες τιμές στα προϊόντα, με ουσιαστική μείωση του κόστους παραγωγής (κατάργηση ΦΠΑ στα εφόδια, αφορολόγητο πετρέλαιο, φθηνό ρεύμα-νερό). Καμιά κατάσχεση πρώτης κατοικίας και χωραφιού οικογενειακής αγροτικής εκμετάλλευσης.
2)Έργα υποδομής, δωρεάν επιστημονική επιμόρφωση. Οικονομική ενίσχυση των μικρομεσαίων παραγωγών για τον εκσυγχρονισμό και την ανάπτυξη των αγροτικών υποδομών (θερμοκήπια, στάβλους, καΐκια κτλ) μέσω των πρωτοβάθμιων συνεταιρισμών. Ενίσχυση της κτηνοτροφίας και εξασφάλιση των αναγκαίων βοσκήσιμων εκτάσεων. Δωρεάν κρατική σήμανση ζώων, υποδομές για την αντιμετώπιση ζωονόσων.   
3) Όχι στην ενίσχυση των μεγαλοεπιχειρηματιών στην ύπαιθρο και τη θάλασσα μέσω των ευνοϊκών οικονομικών ενισχύσεων, της προστασίας τους, τους συνεταιρισμούς Α.Ε και το «μητρώο αγροτών και αγροτικών εκμεταλλεύσεων». Δημιουργία με ουσιαστική οικονομική κρατική ενίσχυση δημοκρατικών πρωτοβάθμιων παραγωγικών συνεταιρισμών της φτωχομεσαίας αγροτιάς ενταγμένους σε ένα δημόσιο φορέα τροφίμων με κεντρικό σχεδιασμό της αγροτικής παραγωγής.
4) Φορολόγηση (με βάση το καθαρό εισόδημα και τα κέρδη) των μεγαλοαγροτών και των «αγροτικών» επιχειρήσεων που παίρνουν το 80% των επιδοτήσεων της ΕΕ. Αφορολόγητο αγροτικό οικογενειακό εισόδημα 12.000 ευρώ προσαυξημένο με 5000 ευρώ για κάθε παιδί. Άμεση κατάργηση της φοροληστείας, του ΕΝΦΙΑ, της προκαταβολής φόρου, του τέλους επιτηδεύματος, των τεκμηρίων και όλων των χαρατσιών.
5) Δημόσια τράπεζα και δημόσια κέντρα σποροπαραγωγής, βιομηχανίες γάλακτος-τροφίμων-ποτών, λιπασματοβιομηχανίες, βιομηχανίες ζωοτροφών κτλ  
6) Ουσιαστικές αυξήσεις στις αγροτικές συντάξεις και μείωση ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης στα 60 χρόνια και στα 58 για τις αγρότισσες. Ισοτιμία δικαιωμάτων των εργαζομένων, ανεξαρτήτως χρώματος, έθνους και θρησκείας. Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας παντού. Πρόσληψη γεωτεχνικών.
7) Πλήρη – δημόσια ασφάλιση της παραγωγής, του φυτικού και ζωικού κεφαλαίου, πλήρη  αποζημίωση των πληγέντων ιδιαίτερα  από τις πρόσφατες καταστροφές.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα