Τρίτη, 19/03/2024 | 07:50

Εξιχνιάστηκαν πέντε περιπτώσεις κλοπών – διαρρήξεων διαμερισμάτων πολυκατοικιών στην πόλη της Πρέβεζας

678 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 31/01/2017, 12:31 μμ | 0 σχόλια

Για τις υποθέσεις αυτές, σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών σε βάρος οκτώ αλλοδαπών υπηκόων Γεωργίας, δύο εκ των οποίων είναι ήδη έγκλειστοι σε καταστήματα κράτησης της χώρας
Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από εμπεριστατωμένη έρευνα του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας σε συνεργασία με το  Τμήμα Ασφάλειας Τρικάλων και το Γραφείο Εγκληματολογικών Ερευνών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πρέβεζας,  πέντε περιπτώσεις κλοπών – διαρρήξεων διαμερισμάτων πολυκατοικιών στην πόλη της Πρέβεζας.
Για τις υποθέσεις αυτές σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής, σε βάρος οκτώ υπηκόων Γεωργίας (επτά αντρών, ηλικίας από 28 έως 50 ετών και μίας 37χρονης γυναίκας),  δύο εκ των οποίων είναι ήδη έγκλειστοι σε καταστήματα κράτησης της χώρας.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας και ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση ευρημάτων,  εξακριβώθηκε ότι τα μέλη της σπείρας, με διαφορετική σύνθεση ανά περίπτωση, ενέχονται στη διάπραξη  πέντε κλοπών – διαρρήξεων διαμερισμάτων πολυκατοικιών, με λεία χρυσαφικά και χρηματικά ποσά, που έγιναν κατά το χρονικό διάστημα από τον Ιούλιο του 2013 έως τον Σεπτέμβριο του 2014, στην πόλη της Πρέβεζας.
Χαρακτηριστικό της μεθοδολογίας δράσης τους είναι ότι οι δράστες εισέρχονταν σε διαμερίσματα πολυκατοικιών, θραύοντας τον ομφαλό της πόρτας, με τη χρήση διαρρηκτικού εργαλείου.
Σημειώνεται ότι τα μέλη της συγκεκριμένης σπείρας ενέχονται στη διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων και στην ευρύτερη περιοχή των Τρικάλων (σχετικό το από 15-03-2015 Δελτίο Τύπου της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλίας).

Η προανάκριση διενεργήθηκε από το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας ενώ η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος των δραστών υποβλήθηκε αρμοδίως.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα