Πέμπτη, 18/04/2024 | 07:20

Εργατικό κέντρο Πρέβεζας για εργαζόμενους ΕΑΣ: Απαράδεκτη και καταδικαστέα η κίνηση του συνδίκου!!!

658 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 15/11/2016, 1:27 μμ | 0 σχόλια

Το ΔΣ του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ν. Πρέβεζας για την έφεση που άσκησε ο σύνδικος  πτώχευσης της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών (ΕΑΣ) κατά της δικαστικής απόφασης που βγήκε πρόσφατα υπέρ των πρώην εργαζόμενων της ΕΑΣ

Οι συνάδελφοί μας, πρώην εργαζόμενοι της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Πρέβεζας, κατάφεραν δια της δικαστικής οδού, πρωτόδικα, να τους αναγνωριστεί ο χρόνος της επίσχεσης εργασίας (με ένσημα και δεδουλευμένα).  Αποτέλεσμα αυτής της αναγνώρισης ήταν ότι μετά από 27 μήνες θα είχαν επιτέλους το δικαίωμα να μπουν στο ταμείο ανεργίας.
Όπως είναι όμως γνωστό, τα τελευταία χρόνια η εφαρμογή των μνημονιακών πολιτικών από όλες τις κυβερνήσεις έχει διαμορφώσει ένα ασφυκτικό νομοθετικό πλαίσιο σε βάρος των εργαζομένων εκείνων που είτε απολύονται είτε η επιχείρηση στην οποία εργάζονταν κηρύττει πτώχευση.
Αυτό ακριβώς το αντεργατικό πλαίσιο εκμεταλλεύτηκε ο διορισμένος σύνδικος πτώχευσης της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Πρέβεζας (περιφερειακός σύμβουλος Ηπείρου του ΣΥΡΙΖΑ), πραγματοποιώντας έφεση κατά της παραπάνω απόφασης και μάλιστα την τελευταία ημέρα της προθεσμίας. Αποτέλεσμα της ενέργειάς του αυτής θα είναι να συνεχιστεί η καθυστέρηση ικανοποίησης ενός μικρού μέρους των αιτημάτων των πρώην εργαζομένων στην Ένωση.

Το ΔΣ του Εργατ/κού Κέντρου Ν. Πρέβεζας:
–  Θεωρεί απαράδεκτη και καταδικαστέα τη συγκεκριμένη κίνηση του συνδίκου πτώχευσης και τον καλεί να την ανακαλέσει.
– Στέκεται στο πλευρό των πρώην εργαζομένων της ΕΑΣ Πρέβεζας και ζητά τη πλήρη ικανοποίηση όλων των δίκαιων αιτημάτων τους.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα