Πέμπτη, 28/03/2024 | 14:43

Ανακοίνωση της Δ.Α.Σ. για τη συνάντηση της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου με εκπροσώπους της Ν.Δ.

595 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 04/11/2016, 12:52 μμ | 0 σχόλια

Καμιά έκπληξη δεν πρέπει να προκαλεί στη εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα της πόλης μας η συνάντηση εκπροσώπων της πλειοψηφίας του Ε.Κ. Πρέβεζας με τους σφαγείς των δικαιωμάτων των εργατών, και ο λόγος για την συνάντησή τους με εκπροσώπους της Ν.Δ. Πρέβεζας.
Το τι προέκυψε από την συζήτηση φαίνετε και από το δελτίο τύπου της Ν.Δ.
Η λογική της ανταγωνιστικότητας, εμπνέει και την πλειοψηφία του Διοικητικού Συμβουλίου του Εργατικού Κέντρου.
Η ταξική συνεργασία, ο συμβιβασμός, η υποταγή των συμφερόντων των εργαζομένων σε αυτά των αφεντικών, είναι ο δρόμος που οδηγεί ο κυβερνητικός και εργοδοτικός συνδικαλισμός.
 
Αντί η πλειοψηφία της Διοίκησης να οργανώνει  τον αγώνα ενάντια στις απολύσεις, τις μειώσεις μισθών, τις μετατροπές των συμβάσεων εργασίας σε ατομικές, την απλήρωτη και ανασφάλιστη εργασία, διοργανώνει  συναντήσεις για  τις  «αναπτυξιακές προοπτικές» στο Νομό που θα
έλυναν ως δια μαγείας το πρόβλημα της ανεργίας, φυσικά με την προϋπόθεση να πάρει πάλι μπροστά το γρανάζι της καπιταλιστικής ανάπτυξης, που θα φέρει όπως λένε νέες θέσεις εργασίας. Κουβέντα όμως για τις άμεσες ανάγκες των ανέργων. Για αγώνα για αξιοπρεπή
επιδόματα ανεργίας, για δωρεάν Υγεία – Παιδεία, κλπ.
Οι απολύσεις, η επέκταση μερικής απασχόλησης με μείωση αποδοχών, χωρίς ασφαλιστική κάλυψη, το χτύπημα της 8ωρης εργασίας, η διευθέτηση του εργάσιμου χρόνου, η μη πληρωμή
δεδουλευμένων, οι φόροι, τα χαράτσια, κ.α., όλα είναι εδώ!
Γίνεται ολοένα και πιο ξεκάθαρο ότι τα μέτρα που εφάρμοσε η προηγούμενη  «μνημονιακή» συγκυβέρνηση της ΝΔ με τα  νέα μέτρα που φέρνει η νέα «αντιμνημονιακή» των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, είναι δεμένα με μια ενιαία κλωστή, έχουν ως πυρήνα τους το πώς θα αυξήσουν την κερδοφορία τους οι μεγάλοι  επιχειρηματικοί όμιλοι, πως θα πληρώσουν πάλι το λογαριασμό τα λαϊκά στρώματα.
 
Αλήθεια τι έκανε η πλειοψηφία της Διοίκησης για να υπάρχουν ισχυρά σωματεία εργαζομένων, μπροστάρηδες στον αγώνα για κάλυψη των σύγχρονων λαϊκών αναγκών;
Γι αυτούς τα σωματεία είναι όργανα συνδιαλλαγής με την εργοδοσία και «εργοστάσια παραγωγής αντιπροσώπων» για τους νόθους συσχετισμούς τους. Εχθρεύονται κάθε προσπάθεια αγωνιστικής προσπάθειας για την ανασύνταξη του εργατικού κινήματος.  Βάζουν εμπόδια σε κάθε σωματείο που λειτουργεί, έχει σχέση με τα μέλη του και επαφή με τους χώρους δουλειάς.
 
Δεν κάνουν τίποτα για να ξεσηκώσει τα σωματεία και τους εργαζόμενους για να αντιπαλέψουν τα μέτρα. Απεναντίας, άμεσα και έμμεσα στηρίζουν τις πολιτικές των κυβερνήσεων που πέρασαν.
Με τις δηλώσεις τους και τη «δράση» τους συνεχίζουν να εξαπατούν για άλλη μια φορά τους εργαζόμενους.
Έχουν γυρίσει την πλάτη στα προβλήματα και τους αγώνες – μικρούς ή μεγάλους – των εργαζομένων του Νομού. Είναι χαρακτηριστικό δείγμα του παλιού και νέου εργοδοτικού – κυβερνητικού συνδικαλισμού, που αντιπροσωπεύει ότι πιο σάπιο υπάρχει στο εργατικό κίνημα.
 
 
Σήμερα που τα μέτρα που παίρνονται αποτελούν αιτία πολέμου, οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στο Ε.Κ.ΠΡΕΒΕΖΑΣ δηλώνουμε ότι δεν είμαστε διατεθειμένοι να ζήσουμε με ψίχουλα.
Είναι ώρα ευθύνης για τον καθένα εργαζόμενο, ο δρόμος του αγώνα, της ταξικής πάλης είναι μονόδρομος και πρέπει να γίνει υπόθεση όλων μας, για να αντιμετωπίσουμε την αντιλαϊκή επίθεση, να συμβάλουμε στην ανασύνταξη του εργατικού κινήματος, σε σύγκρουση με την αντιλαϊκή πολιτική του κεφαλαίου και των υπερασπιστών της.
 
 
 
 
 
 
3/11/2016
 
 
 
Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία στο Εργατικό Κέντρο Πρέβεζας

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα