Πέμπτη, 28/03/2024 | 12:29

ΕΚΘΕΣΗ ΑΚΟΥΑΡΕΛΑΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΣΕ ΠΡΕΒΕΖΑΝΙΚΕΣ ΑΠΟΧΡΩΣΕΙΣ

1290 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 13/10/2016, 6:53 πμ | 0 σχόλια

Οι πίνακες των σημαντικών αυτών Κερκυραίων καλλιτεχνών είναι από τις λίγες φορές που παρουσιάζονται στο αθηναϊκό κοινό και η Πινακοθήκη Λέανδρος Σπαρτιώτης συμμετέχει με 16 έργα της, μέρος της μόνιμης συλλογής της. Μάλιστα 2 από τα έργα που πλαισιώνουν το παρόν δελτίο τύπου ανήκουν στην Πινακοθήκη Λέανδρος Σπαρτιώτης.

«Ακουαρέλες Κερκυραίων ζωγράφων του 19ου & 20ου αιώνα»

Μια ξεχωριστή ομαδική έκθεση ζωγραφικής με τίτλο «Ακουαρέλες Κερκυραίων ζωγράφων του 19ου & 20ου αιώνα» θα φιλοξενηθεί στο Χώρο Τέχνης της Εθνικής Ασφαλιστικής «ΣΤΟart ΚΟΡΑΗ», στις 19 Οκτωβρίου έως τις 8 Δεκεμβρίου 2016.

Στην έκθεση παρουσιάζονται 49 ακουαρέλες Κερκυραίων ζωγράφων. Πρόκειται για τους Ανδρέα Βρανά, Άγγελο Γιαλλινά, Λυκούργο Κογιεβίνα, Περικλή Κόλλα, Βικέντιο Μποκατσιάμπη, Χαράλαμπο Παχή, Μάρκο Πιέρρη, Αιμίλιο Προσαλέντη, Σπυρίδωνα Προσαλέντη, Γεώργιο Σαμαρτζή,  Σπυρίδωνα Σκαρβέλλη, Στέφανο Τριβόλη, Παναγιώτη Τσιριγώτη και τον Στέφανο Σγούρο, ηλικίας σήμερα 93 ετών, ο οποίος είναι ένας εκ των τελευταίων μαθητών της Κερκυραϊκής Σχολής.

Οι πίνακες των σημαντικών αυτών Κερκυραίων καλλιτεχνών είναι από τις λίγες φορές που παρουσιάζονται στο αθηναϊκό κοινό και ειδικά οι δύο ακουαρέλες του Περικλή Κόλλα της περιόδου 1875-1876, με δεδομένο πως ο καλλιτέχνης έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 23 ετών και γνωστά έργα του βρίσκονται μόνο στη Δημοτική Πινακοθήκη Κέρκυρας και τη Φιλαρμονική Εταιρεία Κέρκυρας.

Τα έργα προέρχονται από τις ιδιωτικές συλλογές: του Ιωάννη Καραλίβανου, της Πινακοθήκης Λέανδρου Σπαρτιώτη στην Πρέβεζα, του Ανδρέα Βρανά, της Εθνικής Ασφαλιστικής, του Άγγελου Παναγιωτίδη και του Ιωάννη Μαραγκουδάκη.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα