Παρασκευή, 29/03/2024 | 09:02

Εμποροϋπάλληλοι και λοιποί υπάλληλοι Πρέβεζας: ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΑΙΜΑ ΣΤΗΝ ΑΣΦΑΛΤΟ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΡΟΚΑΜΜΑΤΟ

699 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 13/10/2016, 6:13 πμ | 0 σχόλια
Συνάδελφοι «delivery»
Το τελευταίο διάστημα έχουν αυξηθεί τα ατυχήματα κατά τη διάρκεια της εργασίας σας. Από απλά χτυπήματα μέχρι θανατηφόρα εργατικά ατυχήματα τα οποία μένουν αδήλωτα. Κατά τη διάρκεια της δουλειάς  ο κίνδυνος για τη σωματική σας ακεραιότητα αυξάνεται λόγω της εντατικοποίησης της δουλειάς και την πίεση για να βγαίνει γρήγορα η δουλειά, της έλλειψης μέτρων προστασίας ( κράνος , συντήρηση μηχανής, λάστιχα) ,της μεγάλης αύξησης της κίνησης, της έλλειψης καλής οδικής συμπεριφοράς όλων όσων κυκλοφορούν στο δρόμο, αλλά και του κακού οδικού δικτύου που είναι μεγάλη πληγή στη περιοχή μας.
Τα μηχανάκια «σερφάρουν» σε «κύματα» θανάτου για μεροκάματα πείνας, με την «ευέλικτη» και «μαύρη» δουλειά να είναι καθεστώς, με τις εξαιρέσεις να επιβεβαιώνουν τον κανόνα ή και να τον ενισχύουν: Άλλοι ασφαλίζονται  και άλλοι δουλεύουν «μαύρα». Και όλα αυτά με μισθό ανά ώρα . Η εντατικοποίηση της εργασίας μεταφράζεται συχνά σε σοβαρά εργατικά ατυχήματα. Σου λέει το αφεντικό: «Πήγαινε την παραγγελία αυτή όσο πιο γρήγορα μπορείς και γύρνα αμέσως να πας και τις άλλες». Αυτό σημαίνει ότι αναγκάζεσαι να μετακινηθείς με το μηχανάκι όσο πιο γρήγορα μπορείς και πάνω στην βιασύνη σου να προλάβεις, συμβαίνουν και τα ατυχήματα. Τρακαρίσματα, σπασμένα χέρια, σπασμένα πόδια και άλλα χειρότερα (…)
Ως σωματείο πήραμε τη πρωτοβουλία και προχωρήσαμε σε συναντήσεις με τον εισαγγελέα, με την επιθεώρηση εργασίας και τη τροχαία. 
Επισημάναμε σε αυτές τις συναντήσεις την ανάγκη ελέγχων από όλους για τη τήρηση της εργατικής νομοθεσίας ( ασφάλιση, μισθός, μέτρα προστασίας). 
Αυτές οι συναντήσεις φυσικά δεν αποτελούν τη λύση του προβλήματος. Προοπτική λύσης θα δώσει ο οργανωμένος αγώνας για την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών και δικαιωμάτων σας με αλληλεγγύη και συνδικαλιστική οργάνωση. Εγκαταλείψτε τον «ωχαδερφισμό», τον ατομισμό που οδηγούν στη λογική  εγώ δε φοράω κράνος επειδή δεν πρόκειται να πάθω τίποτα, εγώ είμαι πιο μάγκας,  θα πάω πιο γρήγορα άρα δεν θα με απολύσουν με αποτέλεσμα να είσαι υποψήφιος να σε κλάψουνε φίλοι και συγγενείς.
Συνάδελφε «delivery»
Μην υποκύπτεις στη λογική της προσωρινότητας. Σου λένε: «Εντάξει, μην ζητάς πολλά από την δουλειά αυτή, είναι προσωρινή, μέχρι να βρεις κάτι άλλο, μείνε με αυτά που σου δίνουμε και τον τρόπο που στα δίνουμε και όλα καλά». 
Συνάδελφε «delivery»
Η δουλειά είναι δουλειά και όχι παιδική χαρά επειδή  «γνωρίζουμε» τον εργοδότη ή μπορεί να είναι και συγγενής μας. Διεκδικούμε όλα μας τα δικαιώματα.
Το σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και λοιπών Ιδιωτικών Υπαλλήλων δήμου Πρέβεζας  σας καλεί να οργανωθείτε και να παλέψετε για:
1) συλλογικές συμβάσεις εργασίας
2) πλήρη ασφαλιστικά δικαιώματα
3) εφαρμογή όλων των μέτρων προστασίας
Το Διοικητικό Συμβούλιο
του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων και λοιπών Ιδιωτικών Υπαλλήλων δήμου Πρέβεζας
ΥΓ: η φωτογραφία είναι αρχείου

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα