Πέμπτη, 28/03/2024 | 23:31

Επίσκεψη Μάρδα στο Μαρόκο, για προώθηση των εξαγωγών μας

636 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 09/09/2016, 10:40 πμ | 0 σχόλια

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Μάρδας επιστρέφει αύριο από το Μαρόκο, όπου πραγματοποιεί επίσκεψη εργασίας, στο πλαίσιο της οποίας έγινε δεκτός από τον Πρωθυπουργό και τον Αντιπρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων του Μαρόκου, ενώ είχε εποικοδομητικές συναντήσεις με τους Υπουργούς α) Ανώτερης Εκπαίδευσης, Επιστημονικής Ερευνας και Επιμόρφωσης Υπαλλήλων, β) Υποδομών, Μεταφορών και Διοικητικής Μέριμνας, καθώς και με τους Υφυπουργούς α) Εξωτερικών και β) Βιομηχανίας,   Εμπορίου, Ψηφιακής Οικονομίας και Επενδύσεων, καθώς και τον Πρόεδρο της Γενικής Συνομοσπονδίας Βιομηχανιών Μαρόκου.
Κατά τις συναντήσεις διαπιστώθηκε το άριστο επίπεδο συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών και παράλληλα δόθηκε έμφαση στην προετοιμασία της Μικτής Διυπουργικής Επιτροπής που προγραμματίζεται να λάβει χώρα στο Ραμπάτ κατά το 2017. Η επίσκεψη του Υφυπουργού Εξωτερικών εντάσσεται στην στρατηγική ενίσχυσης των διμερών οικονομικών μας σχέσεων με τις χώρες της Β. Αφρικής.
Επίσης, κατά την επίσκεψη υπεγράφησαν α) Μνημόνιο Κατανόησης για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και την Ενεργειακή Αποτελεσματικότητα, β) Συμφωνία Επιστημονικής και Τεχνολογικής Συνεργασίας, γ) Συμφωνία για θαλάσσιες μεταφορές, καθώς και δ) Μνημόνιο Κατανόησης για Συνεργασία μεταξύ των Διπλωματικών Ακαδημιών των Υπουργείων Εξωτερικών των δύο χωρών, ενώ ο κ. Υφυπουργός απηύθυνε ομιλία με θέμα «ο ρόλος της οικονομικής διπλωματίας στο νέο διεθνές περιβάλλον» στην Διπλωματική Ακαδημία του Μαρόκου.
Πέραν των ανωτέρω, ο ΥΦΥΠΕΞ κ. Μάρδας είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με μέλη της ελληνικής κοινότητας και επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στο Μαρόκο, ενώ σήμερα θα έχει συνομιλίες με τον Περιφερειάρχη και το Δήμαρχο του Μαρακές αναφορικά και με την ελληνική πρόταση περί αδελφοποίησης των Αγορών ειδών λαικής τέχνης Μοναστηρακίου – Μαρακές.
Κατά την επιστροφή του από το Μαρόκο, ο κ. Μάρδας θα μεταβεί στη Θεσσαλονίκη για τα εγκαίνια της Διεθνούς Εκθεσης.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα