Πέμπτη, 18/04/2024 | 18:54

Μεγάλες οι καταστροφές στην παλαιά πόλη της Λευκάδας

625 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 08/08/2016, 6:14 μμ | 0 σχόλια

Να θέσουν υπό έλεγχο τη μεγάλη φωτιά που εκδηλώθηκε το πρωί της Δευτέρας, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, στην παλιά νοτιοδυτική πόλη της Λευκάδας κατάφεραν το μεσημέρι οι πυροσβέστες. Καταμέτρηση των ζημιών κάνει συνεργείο μηχανικών, ενώ σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία έχουν καεί δέκα κτίσματα.


Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, που ξεκίνησε τη διαδικασία αποκάθαρσης, δεν υπάρχουν εγκλωβισμένα άτομα.


«Ευτυχώς δεν κινδύνεψαν ανθρώπινες ζωές. Αν δεν ήταν τόσο άμεση η επέμβαση της πυροσβεστικής υπηρεσίας, των δημοτικών υπαλλήλων, αλλά και των εθελοντών, θα μπορούσε να είχε καταστραφεί όλη η παλιά πόλη της Λευκάδας» ανέφερε ο δήμαρχος του νησιού Κωνσταντίνος Δρακονταείδης.




Σύμφωνα με τον δήμαρχο, η ξαφνική πυρκαγιά δεν έφερε αναστάτωση στους επισκέπτες, αφού, όπως ανέφερε, «η υπεράνθρωπη προσπάθεια που έγινε, αλλά και η συμμετοχή του πυροσβεστικού ελικοπτέρου Έρικσον S-64, έφερε άμεσα τον περιορισμό και την κατάσβεσή της πύρινης λαίλαπας».


Όπως τόνισε ο δήμαρχος, «το πλήγμα που υπέστη η παλιά πόλη της Λευκάδας είναι ανεκτίμητο, αλλά θα προβούμε άμεσα στην καταμέτρηση και την αποκατάσταση». Επισήμανε ότι αυτό που προέχει είναι να παρασχεθεί άμεση βοήθεια στους πληγέντες από την πυρκαγιά.Επί τόπου έσπευσαν 35 πυροσβέστες με 15 οχήματα, μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος κι ένα ελικόπτερο.Για προληπτικούς λόγους ο Μητροπολίτης Λευκάδας έδωσε εντολή να εκκενωθεί ο Ιερός Ναός της Παναγίας των Ξένων, καθώς ο κίνδυνος για επέκταση της φωτιάς στα γειτονικά κτίρια ήταν πολύ μεγάλος.


Από τις φλόγες δεν σώθηκε ο παλιός ιστορικός κινηματογράφος της Λευκάδας, ενώ η πυρκαγιά βρέθηκε σε απόσταση αναπνοής από το σπίτι του Διονυσίου Σολομού.

ΠΗΓΗ: in.gr

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα