Παρασκευή, 29/03/2024 | 17:11

Πρέβεζα: Τοποθετήθηκε το αμαξίδιο για άτομα με κινητικά προβλήματα στην Κυανή Ακτή.

547 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 01/07/2016, 12:09 μμ | 0 σχόλια

Στην παραλία της Κυανής Ακτής  στην Πρέβεζα  βρίσκεται από σήμερα το πλωτό αμαξίδιο  με την χρήση του οποίου θα μπορούν άτομα με κινητικά προβλήματα να απολαύσουν το μπάνιο τους στην θάλασσα.
Μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα γίνει εγκατάσταση και του δεύτερου ίδιου αμαξιδίου που θα τοποθετηθεί στην παραλία της Καστροσυκιάς, ενώ στόχος της Δημοτικής Αρχής Πρέβεζας   είναι    το ίδιο να γίνει και στις υπόλοιπες  πολυσύχναστες παραλίες της περιοχής.
Το συγκεκριμένο αμαξίδιο παρέχει μεταφορά από το αναπηρικό όχημα προς την παραλία, μετακίνηση πάνω στην άμμο και άνωση μέσα στο νερό, ανεξάρτητα από το βάθος του, επιπλέει και κινείται στην επιφάνεια του νερού με μεγάλη σταθερότητα.
Διαθέτει μοχλό έλκυσης και επιλογής κατεύθυνσης, για εύκολη πλοήγηση με το ένα χέρι. Για μεγαλύτερη διευκόλυνση και ασφάλεια, συνιστάται η παρουσία συνοδού και μέσα στο νερό ενώ δεν χρησιμοποιείται όταν η θάλασσα δεν είναι ήρεμη.
Μέσα στο Σαββατοκύριακο  εξάλλου θα ολοκληρωθεί η τοποθέτηση των πέντε Γαλάζιων Σημαιών στις  βραβευμένες παραλίες του Δήμου  καθώς επίσης  και  η εγκατάσταση  ενημερωτικών πινακίδων και σημάνσεων.  

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα