Παρασκευή, 26/04/2024 | 01:19

Πρέβεζα: το αδιαχώρητο στην παρουσίαση του αξιόλογου βιβλίου, του Γιάννη Νικολαίδη!

939 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 26/07/2016, 12:32 μμ | 0 σχόλια

Μια μοναδική δουλειά, άρρηκτα συνδεδεμένη με την ίδια την ιστορία της Πρέβεζας, είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν εκατοντάδες Πρεβεζάνοι, που βρέθηκαν στο θερινό κινηματογράφο Όαση όπου και έγινε η παρουσίαση του συμπολίτη μας Γιάννη Νικολαίδη, με τίτλο: “Σαν παλιό σινεμά”. Παράλληλα με την παρουσίαση του βιβλίου προβλήθηκε σπάνιο οπτικό υλικό και βίντεο της Πρέβεζας και των Πρεβεζάνων.

 Από το μοναδικό και αξεπέραστο αρχείο που διαθέτει ο Γιάννης Νικολαίδης, ζωντάνεψαν μνήμες, γεγονότα, στιγμές, αλλά και άνθρωποι που έχουν φύγει. Χαιρετισμούς στην εκδήλωση πραγματοποίησαν ο πρόεδρος του Εμπορικού Επιμελητηρίου Πρέβεζας Γιάννης Γιαμάς, ο πρόεδρος του ιδρύματος Ακτία Νικόπολις Νίκος Καράμπελας, αλλά και ο εκπαιδευτικός Θεόδωρος Μυζίκος. Η δουλειά που έκανε ο Γιάννης Νικολαίδης, στο βιβλίο του, τόσο από υλικό, όσο και από ποιότητα, είναι πραγματικά αξεπέραστη και είναι ίσως η καλύτερη δουλειά που έχει γίνει ποτέ, για την Πρέβεζα, στον συγκεκριμένο τομέα.

 Η Αρετή Νικολαίδη, παρουσίασε με υποδειγματικό τρόπο την εκδήλωση, ενώ μελωδικά την διάνθισαν ο γνωστός Πρεβεζάνος καλλιτέχνης Κώστας Αντύπας και η Σοφία Κυριάκη. Υπέροχο ήταν και το χορευτικό από την Μαριέτα Γκούμα και τον Σίμο Μπατσούλη. Τέτοιες δουλειές σπάνιας ομορφιάς και καλαισθησίας, όπως αυτή του Γιάννη Νικολαίδη, προβάλλουν την περιοχή και είναι ανεκτίμητης αξίας. Πρόκειται για δουλειές που ενδυναμώνουν την ιστορία της Πρέβεζας και είναι κατάλληλες για να μαθαίνουν οι νεότεροι και να θυμούνται οι πιο παλιοί, αφού οι αναφορές στις δεκαετίες, του 70 και του 60 συγκίνησαν πολλούς Πρε3βεζάνους και πολλές Πρεβεζάνες. Συγχαρητήρια Γιάννη!
Σπύρος Πλέουρας. Οι οργανωτές της εκδήλωσης για την παρουσίαση του Λευκώματος «Πρέβεζα: Σαν ταινία παλιού σινεμά», Γιάννης Νικολαΐδης και Επιμελητήριο Πρέβεζας, δια του Προέδρου του Ιωάννη Γιαμά, εκφράζουν τις θερμές τους ευχαριστίες στους εκατοντάδες Πρεβεζάνους που γέμισαν ασφυκτικά το χώρο του Δημοτικού Θερινού Κινηματογράφου.
Θέλουμε να πιστεύουμε ότι πραγματικά σας ταξιδέψαμε στο όνειρο και ότι καταφέραμε να σας συγκινήσουμε με εικόνες προσώπων και πραγμάτων που δυστυχώς έφυγαν για πάντα .
Ιδιαίτερες ευχαριστίες στην Περιφέρεια Ηπείρου, στο Δήμο Πρέβεζας, στους επιχειρηματίες Ιωάννη και Ηλία Τέφα, Μάνθο Δέσκα και όσους συνέβαλαν σ ’αυτή την εκδήλωση που θα μείνει αξέχαστη.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα