Πέμπτη, 28/03/2024 | 13:27

Αποδόθηκε στο Δήμο Ζηρού ο χώρος του στρατοπέδου “Πετροπουλάκη”

583 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 01/07/2016, 8:02 πμ | 0 σχόλια

Την αποδέσμευση και απόδοση του συνόλου της έκτασης του πρώην Στρατοπέδου “Πετροπουλάκη” στον Δήμο Ζηρού, ενέκρινε η Διοικητική Επιτροπή του Ταμείου Εθνικής Άμυνας, ικανοποιώντας σχετικό, όσο και επιτακτικό αίτημα του Δήμου.
Πιο συγκεκριμένα με απόφαση την οποία, μεταξύ άλλων, υπογράφουν ο πρόεδρος και Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Πάνος Καμμένος, ο Υπουργός Οικονομικών κ. Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, ναύαρχος κ. Ευάγγελος Αποστολάκης, ο αρχηγός ΓΕΣ, αντιστράτηγος κ. Βασίλειος Τελλίδης, και άλλα υψηλόβαθμα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων που απαρτίζουν την επιτροπή, εγκρίνεται: “Η αποδέσμευση και απόδοση του συνόλου της έκτασης του Στρατοπέδου “Πετροπουλάκη”, συνολικού εμβαδού 1118.500 τ.μ. στο Δήμο Ζηρού, καθόσον δεν αναγκαιεί πλέον για κάλυψη στρατιωτικών αναγκών, καθώς και η υπογραφή συμβολαίου τα έξοδα του οποίου θα βαρύνουν εξ’ ολοκλήρου το Δήμο Ζηρού Ν. Πρέβεζας”. Στην ίδια απόφαση τονίζεται ότι η επιτροπή εξουσιοδοτεί τον Διευθυντή του ΤΕΘΑ για τις περαιτέρω ενέργειες.

Μετά απ’ αυτή την εξέλιξη ο Δήμος Ζηρού, συνεχίζει τον σχεδιασμό για την αξιοποίηση του χώρου του πρώην Στρατοπέδου “Πετροπουλάκη” ευελπιστώντας ότι η χρήση του, ως κέντρο προσωρινής φιλοξενίας προσφύγων, θα τερματιστεί το συντομότερο δυνατό.    

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα