Τετάρτη, 24/04/2024 | 00:56

ΝΟΔΕ Πρέβεζας: Δωρεάν περίθαλψη, στους ανασφάλιστους ή μήπως όχι;

613 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 08/06/2016, 5:29 μμ | 0 σχόλια
Εδώ και αρκετούς μήνες παρουσιάζεται ως μεγάλη επιτυχία από την κυβέρνηση Σύριζα-ΑΝΕΛ, η επίτευξη της παροχής περίθαλψης από τις δομές υγείας της χώρας μας στους ανασφάλιστους καθώς και στις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.  
Ωστόσο αλγεινή εντύπωση προκαλούν τα όσα προβλέπονται  στην Κ.Υ.Α. αριθ. Α3(γ)/ ΓΠ/οικ. 25132/ 4.4.2016  με τίτλο “Ρυθμίσεις για τη διασφάλιση της πρόσβασης των ανασφάλιστων στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας” αναφορικά με τη φαρμακευτική περίθαλψη των συγκεκριμένων ομάδων πληθυσμού.
Συγκεκριμένα στο άρθρο 1 παρ.2γ προβλέπεται ότι  “Η φαρμακευτική περίθαλψη των δικαιούχων παρέχεται σ’ αυτούς, κατόπιν αντίστοιχης ιατρικής συνταγής, από τα ιδιωτικά φαρμακεία που είναι συμβεβλημένα με τον ΕΟΠΥΥ, με εξαίρεση τα φάρμακα υψηλού κόστους”, και όχι από τα φαρμακεία των νοσοκομείων της χώρας.
Η εν λόγω ΚΥΑ θεσπίζει επίσης για πρώτη φορά στα χρονικά την συμμετοχή των ανασφαλίστων στην φαρμακευτική δαπάνη και μάλιστα με τα ίδια ποσοστά συμμετοχής που ισχύουν για τους ασφαλισμένους, αν το εισόδημα τους υπερβαίνει τις 2400 ευρώ το χρόνο (ή 200 ευρώ το μήνα) για μεμονωμένα άτομα ή 3600 ευρώ το χρόνο για οικογένειες με προσαύξηση 600 ευρώ για κάθε τέκνο.
Η κυβέρνηση δηλαδή αποφάσισε ότι αν κάποιος έχει εισόδημα 200 ευρώ το μήνα διαθέτει την οικονομική ευμάρεια να  καλύψει το κόστος συμμετοχής στην φαρμακευτική δαπάνη.
Ο εμπαιγμός σε όλο του το μεγαλείο από μια αριστερή κατ’ επίφασιν, όπως αποδεικνύεται εκ του αποτελέσματος, κυβέρνησης…



Υπεύθυνος Τομέα Κοινωνικής Πολιτικής ΝΟΔΕ Πρέβεζας

Χαραλαμπίδης Γεώργιος

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα