Πέμπτη, 28/03/2024 | 12:29

Πρέβεζα: Τάσος Πετρόπουλος: «Για εμάς η στήριξη των κοινωνικά αδύναμων είναι αδιαπραγμάτευτη πολιτική επιλογή».

696 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 25/06/2016, 9:42 πμ | 0 σχόλια

Απολογισμό  του κυβερνητικού έργου, από τον Ιανουάριο του 2015 έως σήμερα, έκανε ο Υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, κ. Πετρόπουλος, από τη Λαϊκή Αγορά της Πρέβεζας, το απόγευμα της Παρασκευής, στο πλαίσιο της πανελλαδικής πολιτικής εξόρμησης του ΣΥΡΙΖΑ. Παράλληλα, ο Υφυπουργός απηύθυνε κάλεσμα στους πολίτες της Πρέβεζας να στηρίξουν την προσπάθεια της κυβέρνησης για γρήγορη έξοδο από την κρίση και έδωσε το στίγμα της επόμενη μέρας, της «εποχής της δίκαιης ανάπτυξης».
Ο βουλευτής του Νομού Πρέβεζας, κ. Κώστας Μπάρκας, καλωσόρισε στο βήμα τον Υφυπουργό, επισημαίνοντας  ότι η ενημέρωση των πολιτών για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση από τον καθ’ ύλην αρμόδιο είναι , ιδιαιτέρως, σημαντική.
Στη συνέχεια, ο Υφυπουργός μίλησε για τα χαρακτηριστικά της  νέας ασφαλιστικής μεταρρύθμισης που ψηφίστηκε πρόσφατα από τη Βουλή, υπογραμμίζοντας « Δημιουργούμε ένα πλαίσιο κοινωνικής ασφάλισης για όλους, χωρίς διακρίσεις, με απλούς και δίκαιους κανόνες, οι οποίοι διασφαλίζουν τη βιωσιμότητα του συστήματος» και συμπλήρωσε «Οι αγρότες είναι στο επίκεντρο της προστασίας της κοινωνικής ασφάλισης, καθώς όλες και όλοι θα δικαιούνται την εθνική σύνταξη».



Έπειτα, ο Υφυπουργός  Κοινωνικής Ασφάλισης σχολίασε την πορεία της διαπραγμάτευσης με τους Θεσμούς, αναφέρθηκε στη χρησιμότητα του  οδικού χάρτη για ρύθμιση του χρέους και έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη κοινωνική ευαισθησία της κυβέρνησης, τονίζοντας «  Η πρόσβαση 2 εκατομ. ανασφάλιστων πολιτών στο σύστημα της δημόσιας περίθαλψης, η Κάρτα Αλληλεγγύης για τους άπορους, η επιδότηση ενοικίου, το δωρεάν ρεύμα και το νερό σε ευάλωτα νοικοκυριά, το πιλοτικό σχέδιο «Δεκατιανό» σε μαθητές δημοτικών και νηπιαγωγείων, οι δωρεάν μετακινήσεις ανέργων έγιναν πράξη και όλα αυτά έγιναν κάτω από  πολύ δύσκολες δημοσιονομικές συνθήκες» και πρόσθεσε «Για εμάς η στήριξη των κοινωνικά αδύναμων είναι αδιαπραγμάτευτη πολιτική επιλογή».
Στη νέα φάση, στην οποία εισέρχεται η ελληνική οικονομία, αναφέρθηκε ο Υφυπουργός, υπογραμμίζοντας « Ο νέος αναπτυξιακός νόμος, τα νέα προγράμματα του ΕΣΠΑ , η πληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών του δημοσίου προς ιδιώτες, οι αυξανόμενες τουριστικές ροές, η βελτίωση συνθηκών ρευστότητας στην οικονομία δημιουργούν τις προϋποθέσεις για  ανάπτυξη με κοινωνικό πρόσημο».
Για τις προτεινόμενες δημοκρατικές τομές που αφορούν την αναθεώρηση του Συντάγματος και το νέο εκλογικό νόμο, ο κ. Πετρόπουλος  τόνισε « Η αναθεώρηση του Συντάγματος πρέπει να γίνει υπόθεση του ελληνικού λαού, ενώ με την απλή, ανόθευτη αναλογική,  πλέον, οι πολιτικές θα αποκτούν προβάδισμα και όχι οι μηχανισμοί».
Στην ανοιχτή πολιτική εκδήλωση της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ συμμετείχαν μέλη και στελέχη του κόμματος, ο Δήμαρχος Πρέβεζας, κ. Χρήστος Μπαΐλης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πρέβεζας, κ. Γιώργος Φραγκούλης, ο Δ/ντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, κ. Κώστας Καμπουράκης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος, κ. Δημήτρης Κωνής και αντιπροσωπεία  των ΑΝ.ΕΛΛ.



Νωρίτερα, πριν την ομιλία στη Λαϊκή Αγορά, ο Υφυπουργός πραγματοποίησε επίσκεψη στο Ι.Κ.Α. και στον Ο.Α.Ε.Ε. Πρέβεζας, συνοδευόμενος  από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Εκεί,  συνομίλησε  με τους Διευθυντές  των ασφαλιστικών ταμείων , εκπροσώπους εργαζομένων και ασφαλισμένους των εν λόγω ταμείων.
Στη συνέχεια πραγματοποίησε επίσκεψη  στο  σωματείο ατόμων με αναπηρία Πρέβεζας «Η Ελπίδα» και στο σύλλογο Α.Μ.Ε.Α.
Ακολούθως, ο Υφυπουργός πραγματοποίησε επίσκεψη στο Δημαρχείο Πρέβεζας, όπου συνάντησε  τον Δήμαρχο Πρέβεζας και εκπροσώπους εργαζομένων.
Έπειτα, πραγματοποίησε επίσκεψη στην Π.Ε. Πρέβεζας, όπου συνάντησε τον Αντιπεριφερειάρχη, κ. Στράτο Ιωάννου.  Τέλος, στην αίθουσα συνεδριάσεων της Π.Ε. Πρέβεζας  έκανε τρεις κύκλους επαφών με εκπροσώπους επιστημονικών, εργατικών, εμπορικών και αγροτικών φορέων.




                                                                                                    Γραφείο Τύπου                                                      

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα