Πέμπτη, 28/03/2024 | 20:48

Ανακοίνωση σωματείων για απεργία και διαμαρτυρία, στο νοσοκομείο Πρέβεζας

708 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 07/06/2016, 9:29 πμ | 0 σχόλια
Τα σωματεία που υπογράφουμε αυτή την ανακοίνωση, καλούμε τους εργαζόμενους στην υγεία να μην σκύψουν το κεφάλι. Συνεχίζουμε όλοι μαζί τους αγώνες ακούραστα, επίμονα, με τη μαζική μας συμμετοχή στην 24ωρη απεργία και στην παράσταση διαμαρτυρίας στο Νοσοκομείο Πρέβεζας στις 9:00 π.μ..
Καλούμε τους εργαζόμενους, τα συνδικάτα σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας με την αποφασιστική συμμετοχή μας στον αγώνα των εργαζομένων στα νοσοκομεία και στην απεργιακή παρέμβαση. Η υγεία αφορά όλους τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους, τη φτωχή αγροτιά, τη νεολαία, τις γυναίκες.
Όλο και πιο εκρηκτική γίνεται η κατάσταση στο χώρο της υγείας στο Νομό μας και σε όλη τη χώρα. Αυξάνονται και γενικεύονται οι ελαστικές σχέσεις εργασίας, οι εργαζόμενοι με συμβάσεις έργου, χωρίς δικαιώματα. Έχουν αυξηθεί οι ώρες εργασίας, ετοιμάζουν την κατάργηση του σταθερού χρόνου εργασίας, δεσμεύουν τα αποθεματικά των νοσοκομείων, καθυστερούν οι πληρωμές εφημεριών και υπερωριών. Γι’ αυτό οι επικίνδυνες λίστες αναμονής το κλείσιμο κλινών, κρεβατιών και υπηρεσιών. Σε 23 νομούς δεν υπάρχει ούτε ένας παιδίατρος στο δημόσιο ή συμβεβλημένος. Γι’ αυτό, ετοιμάζονται νέες περικοπές στις παροχές υγείας-πρόνοιας. Αυξάνονται οι πληρωμές στην υγεία πρόνοια, οι εισφορές. Γι αυτό ετοιμάζονται νέα αντιλαϊκά μέτρα στη ΠΦΥ.
Τα χρόνια προβλήματα λειτουργίας στο Νοσοκομείο Πρέβεζας και γενικότερα στο χώρο της δημόσιας Υγείας στο νομό (ΚΥ Φιλιππιάδας – Θεσπρωτικού – Καναλακίου, ΕΚΑΒ) όσο και σε όλη τη χώρα όχι μόνο δεν αντιμετωπίζονται αλλά δυστυχώς οξύνονται με αποτέλεσμα να έχει δημιουργηθεί μια άθλια και επικίνδυνη κατάσταση τόσο για τους ασθενείς όσο και για τους υγειονομικούς. Εμείς οι εργαζόμενοι, ζούμε στο πετσί μας την πλήρη εγκατάλειψή μας, όπως και ο υπόλοιπος λαός. Γι’ αυτό και πρέπει να σημάνει συναγερμός. Τη μέρα της πανυγειονομικής απεργίας, την Τετάρτη στις 8 Ιούνη, τα σωματεία μας στηρίζουν την απεργία και προχωρούν σε παράσταση διαμαρτυρίας στο χώρο του Νοσοκομείου Πρέβεζας στις 9:00 π.μ., για να διεκδικήσουμε το δίκιο μας, την περίθαλψη που θα καλύπτει τις ανάγκες μας, την αντιμετώπιση των προβλημάτων στο νομό.
Συναδέλφισσες και συνάδελφοι
Οι μαχητικοί αγώνες που έγιναν το προηγούμενο διάστημα με την ουσιαστική και αποφασιστική συμβολή και των σωματείων μας που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, μας δίνουν πείρα και δύναμη να συνεχίσουμε. Δείχνουν τι σημαίνει οργάνωση, ετοιμότητα. Η απεργία, μπορεί να γίνει αφετηρία να κλιμακώσουμε τους αγώνες! Να δυναμώσουμε την κοινή δράση και με τα άλλα σωματεία των εργαζομένων και τις μαζικές λαϊκές οργανώσεις. Ο πόλεμος συνεχίζεται!  Δεν θα πάρουμε ανάσα, αν δεν ανατρέψουμε τη βαρβαρότητα που ζούμε!
Λέει ψέματα η κυβέρνηση, προσπαθεί να εξαπατήσει το λαό, να τον παραπλανήσει, ότι τάχα «αλλάζουμε σελίδα», για το «πέρασμα σε νέα εποχή». Με τα νέα μέτρα, που ψήφισε, ξεθεμελίωσης της κοινωνικής ασφάλισης, μετατροπής των συντάξεων σε προνοιακά επιδόματα, αύξησης των εισφορών, αύξησης των έμμεσων και άμεσων φόρων, διατήρησης του ΕΝΦΙΑ, μείωσης των μισθών, με τον δημοσιονομικό κόφτη, με τα μνημόνια διαρκείας, τις ρυθμίσεις για τα «κόκκινα» δάνεια οδηγεί τους εργαζόμενους στη φτωχοποίηση και στην εξαθλίωση. Ακολουθούν και νέα αντιλαϊκά μέτρα, νέες περικοπές, ομαδικές απολύσεις, προσπάθεια περιορισμού κάθε συνδικαλιστικής ελευθερίας, κάθε φωνής αντίδρασης μέσα στα σωματεία.
Την ίδια στιγμή, μέσα από το τσάκισμα των δικαιωμάτων μας, με το νέο αναπτυξιακό νόμο, χαρίζει πακτωλό  κερδών στη μεγαλοεργοδοσία, νέες φοροαπαλλαγές, δωρεάν κρατικές επιχορηγήσεις έως και 45%, επιδότηση του «μισθολογικού κόστους εργασίας», επιδότηση του επιχειρηματικού κινδύνου και ο κατάλογος των προνομίων δεν έχει τελειωμό!
Με την  «ανάπτυξη» που ευαγγελίζονται, δεν πρόκειται να σταματήσουν οι θυσίες. Θα ματώσουμε ακόμα περισσότερο, γιατί τα κέρδη βγαίνουν από τη φθηνή εργατική δύναμη. Είναι προϋπόθεση της αύξησής τους. Δεν θα έχουν τελειωμό τα αντιλαϊκά μέτρα, αν δεν συγκρουστούμε με το κεφάλαιο, την ΕΕ, τις κυβερνήσεις του κεφαλαίου οποιασδήποτε απόχρωσης, αν δεν συμβάλουμε και μείς στην ενίσχυση της λαϊκής συμμαχίας, για ριζικές ρήξεις και ανατροπές στην κοινωνία και στην οικονομία. Τη στήριξη της κερδοφορίας και της «ανάπτυξης», υπηρετούν η μείωση της κρατικής χρηματοδότησης των δημόσιων νοσοκομείων, των μονάδων του ΠΕΔΥ, των ΚΥ, των προνοιακών ιδρυμάτων. Για αυτό ετοιμάζουν την «αξιολόγηση», νέες περικοπές στους μισθούς, δεν έχουν διαθέσει ούτε ένα ευρώ για να προσληφθούν μόνιμοι γιατροί, νοσηλευτές, διοικητικοί υπάλληλοι, να στελεχωθούν τα πολυιατρεία, που έχουν μείνει τα μισά από αυτά που ήταν ενταγμένα στο ΙΚΑ και στον ΕΟΠΥΥ και άλλα θα κλείσουν στη πορεία.


Την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία, μαζικές προσλήψεις σε πρόνοια-υγεία!!!
Αγώνας-Ρήξη-Ανατροπή, για δωρεάν πρόνοια-υγεία, αποκλειστικά δημόσια και λαϊκή!!
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ
1.Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Μονιμοποίηση όλων όσων εργάζονται με ελαστικές σχέσεις εργασίας, με συμβάσεις έργου. Σταθερή μόνιμη δουλειά για όλους.
2.Να αποκατασταθούν όλες οι απώλειες, μισθολογικές, ασφαλιστικές, εργασιακές.
3.Ένταξη των υγειονομικών στα ΒΑΕ!
4.Αποκλειστικά δημόσια δωρεάν υγεία-πρόνοια για όλο το λαό. Να καταργηθεί κάθε επιχειρηματική δράση.
5.Πλήρη κρατική χρηματοδότηση. Να αυξηθεί η φορολογία στο κεφάλαιο  στο 45%. Να καταργηθούν οι πληρωμές των ασθενών, των ΑΜΕΑ και των οικογενειών τους.
6.Να στελεχωθούν με επάρκεια και με μόνιμο προσωπικό όλων των ειδικοτήτων όλες οι μονάδες του ΠΕΔΥ. Να μη κλείσει καμιά μονάδα ΠΦΥ.
Τετάρτη 8 Ιούνη – Όλοι και όλες στη μάχη για την επιτυχία
της 24ωρης απεργίας στη δημόσια Υγεία-Πρόνοια!
Όλοι και όλες στο Νοσοκομείο Πρέβεζας στις 9:00 π.μ.

7. Να σταματήσουν οι υποχρεωτικές μετακινήσεις, τα αλλότρια καθήκοντα.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα