Παρασκευή, 19/04/2024 | 06:36

1ο Φεστιβάλ Φωτογραφίας και Βίντεο της ΕΦΕ Πρέβεζας

713 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 06/06/2016, 4:37 μμ | 0 σχόλια
Η ΕΦΕ Πρέβεζας μετά από 8 χρόνια  παρουσίας στο χώρο της φωτογραφίας και στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης της Πρέβεζας και θέλοντας να κάνει ένα επιπλέον βήμα στην ανοδική της πορεία, ανακοινώνει τη διεξαγωγή του 1ου Φεστιβάλ Φωτογραφίας και βίντεο σε συνεργασία με το Δήμο Πρέβεζας από τις 23 Ιουνίου μέχρι και τις 2 Ιουλίου 2016 στην Πρέβεζα.
Το 1ο φεστιβάλ φωτογραφίας και βίντεο πρόκειται να αποτελέσει ένα φιλόδοξο πρόγραμμα ατομικών και ομαδικών εκθέσεων φωτογραφίας και προβολών βίντεο, πλαισιωμένο από ποικίλες εκδηλώσεις όπως, κυκλικό τραπέζι για τη φωτογραφία και το βίντεο, εγκατάσταση (installation), διαλέξεις, παρουσίαση περιφερειακών φωτογραφικών λεσχών, portfolio review κ.α. με κύριο στόχο να φέρει την τοπική κοινωνία πιο κοντά στην τέχνη της φωτογραφίας, του βίντεο και της εγκατάστασης (installation). Θα αναδειχθούν οι καλλιτεχνικές πτυχές της τέχνης της φωτογραφίας  και του βίντεο. Θα παρουσιαστεί το έργο όχι μόνο καταξιωμένων αλλά και νέων δημιουργών δίνοντάς τους την ευκαιρία να καταθέσουν και να μοιραστούν με το κοινό τις καλλιτεχνικές τους ανησυχίες κατά το 3ήμερο των κορυφαίων εκδηλώσεων στις 24-26 Ιουνίου 2016.
Τέλος, η ΕΦΕΠ φιλοδοξεί  να αποτελέσει  τόσο το φεστιβάλ όσο και η πόλη της Πρέβεζας πόλος έλξης για  τους φίλους της σταθερής και της κινούμενης εικόνας.
Καλλιτεχνικός Δ/ντης του φεστιβάλ: Δρ. Γρηγόρης Βλασσάς, καθηγητής φωτογραφίας στο ΤΕΙ Αθήνας
Οργανωτική Επιτροπή: Κατερίνα Κορωναίου, πρόεδρος, μέλη: Χρήστος Κάτσανος, Γιάννης Βουρβούλακας, Τάσος Αντωνίου, Βελισσάρης Νάτσος, Θεόφιλος Καζαντζίδης, Χρυσούλα Λιβανού και Ιωάννης Βέλλης.
Το αναλυτικό πρόγραμμα του φεστιβάλ θα ανακοινωθεί εντός των ημερών.


Με εκτίμηση

Το Δ.Σ.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ
Στο πλαίσιο διεξαγωγής του 1ου Φεστιβάλ Φωτογραφίας και Βίντεο που διοργανώνεται από της ΕΦΕ Πρέβεζας και το Δήμο Πρέβεζας, γίνεται ανοικτή πρόσκληση σε δημιουργούς ταινιών μικρού μήκους προκειμένου να παρουσιάσουν το έργο τους. Το θέμα των ταινιών είναι ελεύθερο και η διάρκειά τους δεν πρέπει να ξεπερνά τα 5 λεπτά. Οι ταινίες που θα επιλεγούν από καταξιωμένους δημιουργούς του χώρου, θα προβληθούν κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ  στο 3ήμερο των κορυφαίων εκδηλώσεων 24-26 Ιουνίου 2016 στην Πρέβεζα.
Αποστολή ταινιών στο aikaterinikoronaiou13@gmail.com μέχρι 12 Ιουνίου 2016.


Εκ της οργανωτικής επιτροπής

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα