Πέμπτη, 18/04/2024 | 04:14

Σύλλογος εκπαιδευτικών Πρέβεζας, για την Γενοκτονία των Ποντίων!

663 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 19/05/2016, 11:22 πμ | 0 σχόλια
Η γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου κατά την περίοδο 1915-1924 από τη βαρβαρότητα των Τούρκων δεν είναι ένα ζήτημα που αφορά απλά τους Ποντίους. Η Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου είναι ένα αιματοβαμμένο και μαρτυρικό κεφάλαιο της ιστορίας του ελληνικού έθνους και του ελληνικού λαού, αναπόσπαστο τμήμα του οποίου είναι ο ελληνισμός του Ευξείνου Πόντου. Η Γενοκτονία που τέλεσε το τουρκικό κράτος σε βάρος των Ελλήνων του Πόντου αναγνωρίσθηκε με τυπικό νόμο της Ελληνικής Δημοκρατίας και συγκεκριμένα με τον ν. 2193/1994, το άρθρο 1 του οποίου έχει ως εξής:  «Ορίζεται η 19η Μαΐου ως Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου».
Αποτελεί δίδαγμα του σύγχρονου πολιτισμού ότι ο λαός που ξεχνά τις ιστορικές τραγωδίες του, πρόκειται να τις υποστεί ξανά. Η Εθνική Παιδεία έχει μεταξύ των κυρίων  στόχων της τη μη εξασθένηση της ιστορικής μνήμης. Η σύγχρονη Επιστήμη της Ιστορίας έχει καταγράψει ως ιστορικό γεγονός τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, απαρτιζόμενη από πολλές χιλιάδες επιμέρους τραγικά γεγονότα..
Ως Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε Ν. Πρέβεζας τιμούμε την ¨ Ημέρα μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου ” και χαιρετίζουμε  τις  εκδηλώσεις μνήμης .

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα