Πέμπτη, 25/04/2024 | 10:04

Σπουδαίο γεγονός για την Πρέβεζα- έλαμψε δια της απουσίας του ο δήμος!

646 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 14/05/2016, 9:39 πμ | 0 σχόλια
Έναρξη εργασιών είχαμε την Παρασκευή 13 Μάη στην Πρέβεζα για την Γενική Εαρινή Συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος. Όλα τα Επιμελητήρια της χώρας, με της εκπροσώπους τους, βρέθηικαν στην Πρέβεζα κι όμως από ένα τόσο σημαντικό γεγονός, απουσίαζε η δημοτική αρχή Πρέβεζας. Ούτε ο δήμαρχος Πρέβεζας κ. Μπαίλης, ούτε οι αντιδήμαρχοι, κανείς εκπρόσωπος της δημοτικής αρχής Πρέβεζας, σε ένα τόσο σημαντικό γεγονλός για την Πρέβεζα. Άντε μετά να μιλήσει για τουρισμό ο Μπαίλης και οι δικοί του. Κι όμως το παράδειγμα έδωσαν άλλοι φορείς που παρέστησαν εκεί και αιρετοί και εκπρόσωποι του επιχειρηματικού κόσμου, επιστήμονες κ.α. Παρέστησαν μεταξύ άλλων ο βουλευτής Πρέβεζας της ΝΔ Στέργιος Γιαννάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Ηπείρου της Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας, Στέργιος Γιαννάκης, οι γιατροί Γιάννης Μπαίλης, Αναστάσιος Δράκος, ο πρόεδρος του Εμπορικού συλλόγου Πάργας Δημήτρης Γκίνης, ο γραμματέας του Επιμελητηρίου (ως δημοτικός σύμβουλος και πρώην αντιδήμαρχος Πρέβεζας, μάλλον δεν εκπροσώπησε τη δημοτική αρχή) Βαγγέλης Ροπόκης, ο πρώην βουλευτής και πρώην νομάρχης του νομού Πρέβεζας Δημήτρης Τσουμάνης, ο αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Πρέβεζας, γνωστός επιχειρηματίας της Πάργας, Πασχάλης Ρίζος κ.α. Όχι μόνο η δημοτική αρχή Πρέβεζας, δεν στήριξε ως όφειλε ένα τόσο σημαντικό γεγονός, αλλά…έλαμψε κιόλας, δια της απουσίας της. Ο καθένας μπορεί εύκολα να βγάλει τα συμπεράσματά του, για το πως σκέφτονται και πως πρτάττουν, αυτοί που διαχειρίζονται τις τύχες του δήμου Πρέβεζας! Κατά την διάρκεια της έγκρισης του Διοικητικού Απολογισμού της ΚΕΕΕ για το έτος 2015, μετά την εισήγηση του Γενικού Γραμματέα Παναγιώτη Αγνιάδη ο κ. Μίχαλος απαντώντας στον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας κ. Γκρέκη για το αν η ΚΕΕΕ πέτυχε ικανοποίηση των αιτημάτων της από την Κυβέρνηση, ο κ. Μίχαλος είπε χαρακτηριστικά πως με την σημερινή κυβέρνηση κανένας  φορέας στις εισηγήσεις που έχει κάνει δεν έχει καταφέρει να έχει την διείσδυση που  θα ήταν και η επιθυμητή από πλευράς των επαγγελματιών, ενώ χαρακτήρισε το 2015 ως μια καταστροφική χρονιά από πλευράς άσκησης πολιτικής.Ωστόσο σύμφωνα με τα όσα είπε, ο ίδιος λαμβάνει μηνύματα πως θα υπάρξει καλύτερη συνεργασία στο άμεσο χρονικό διάστημα καθώς στις 24 Μαίου ολοκληρώνεται η πολυαναμενόμενη αξιολόγηση.
Ο κ. Μίχαλος αναφέρθηκε και στο ζήτημα του Ελληνικού Χρέους τονίζοντας πως ήταν μία Πύρρειος Νίκη αυτή της Κυβέρνησης το να καταφέρει την επισημοποίηση της συζήτησης του Ελληνικού χρέους με τους Ευρωπαίους εταίρους καταλογίζοντας της όμως ευθύνες για τα βαρύτατα μέτρα που πλήττουν τον επαγγελματικό κόσμο. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΚΕΕΕ, η συμφωνία η οποία πρόκειται να κλείσει η κυβέρνηση θα δημιουργήσει σταθερότητα στο Τραπεζικό Σύστημα,αλλά και ένα διαφορετικό κλίμα επενδύσεων στην χώρα.

Στα της Γενικής Συνέλευσης, μετά το πέρας της, οι επίσημοι είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν τις ομορφιές της πόλης μας αφού το επιμελητήριο Πρέβεζας φρόντισε να προβάλει ένα βίντεο με τα τοπία και την ιστορία της περιοχής,ενώ η πρώτη μέρα εργασιών έκλεισε με τον ιδανικότερο τρόπο καθώς παρατέθηκε επίσημο δείπνο στο οποίο οι προσκεκλημένοι απόλαυσαν τις γαστρονομικές γεύσεις της περιοχής μας. Πριν το δείπνο το Επιμελητήριο της Πρέβεζας βράβευσε επιχειρήσεις και επιχειρηματίες της περιοχής που έχουν προσφέρει στην τοπική οικονομία , όπως ο Νίκος Καράμπελας, το ξενοδοχείο Parga Beach Resort, η Οικογένεια Τέφα, ενώ ξεχωριστές ήταν οι βράβευσεις τόσο του ιδρυτή του Εμπορικού Επιμελητηρίου Πρέβεζας κ. Φώτη Λαϊνα ο οποίος όμως δεν απουσίαζε λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων, όσο και των δύο Παγκόσμιων Πρωταθλητών μας των Special Olympics Χρήστο Πάκο και Διονύση Βουκελάτο.


Ακολουθεί πλούσιο φωτορεπορταζ από την πρώτη μέρα της Γενικής Συνέλευσης της ΚΕΕΕ 

















































Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα