Σάββατο, 20/04/2024 | 17:09

ΚΚΕ: Για τις πλημμύρες στο Φανάρι Πάργας

677 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 23/05/2016, 7:55 πμ | 0 σχόλια
Κλιμάκιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» μαζί με μέλη της ΤΕ Πρέβεζας του ΚΚΕ επισκέφθηκε της πλημμυρισμένες  περιοχές και χωριά της περιοχής Φαναρίου του Δήμου Πάργας προκειμένου να δει και να καταγράψει τις ζημιές που υπέστησαν από την πρόσφατη κακοκαιρία οι αγρότες της περιοχής. Από την κακοκαιρία επλήγησαν πολλές καλλιέργειες (πολλές από τις οποίες καταστράφηκαν ολοσχερώς) και λαϊκά νοικοκυριά. Οι αγροτικές οικογένειες βρίσκονται σε απόγνωση ύστερα από τις τελευταίες βροχοπτώσεις και καταστροφές.
Φάνηκε για άλλη μια φορά η αδιαφορία της Δημοτικής Αρχής Πάργας αλλά και της Περιφέρειας Ηπείρου, που άφησαν στη μοίρα τους εκατοντάδες κατοίκους της περιοχής, μιας και δεν είχαν πάρει κανένα αναγκαίο μέτρο, καμία προφύλαξη για τέτοιες περιπτώσεις τόσο για τις ζωές των ίδιων κατοίκων αλλά και των περιουσιών τους.
Οι αρμόδιοι φορείς, ενώ γνωρίζουν με λεπτομέρειες το πρόβλημα, με οχλήσεις από τη «Λαϊκή Συσπείρωση», και τον επείγοντα χαρακτήρα των έργων αντιπλημμυρικής προστασίας, εφαρμόζουν και στηρίζουν την πολιτική που χρηματοδοτεί προκλητικά τους επιχειρηματίες και όχι τα αναγκαία για την προστασία του περιβάλλοντος και τη ζωή του λαού τεχνικά έργα και υποδομές. Οι ευθύνες τους είναι τεράστιες. Είναι λαϊκή απαίτηση για:

  • Άμεση καταγραφή των ζημιών και να αποζημιωθούν στο σύνολό τους (100%) οι καταστροφές που υπάρχουν στην παραγωγή και σε αγροτικό κεφάλαιο.  
  • Πάγωμα των χρεών σε εφορία, ΟΓΑ, τράπεζες χωρίς προσαυξήσεις και τόκους για τους πληγέντες. Να σταματήσουν άμεσα οι όποιες διαδικασίες κατάσχεσης.
  • Απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη για τους πληγέντες.
  • Άμεσος σχεδιασμός γενναία χρηματοδότηση και υλοποίηση εκτεταμένων αντιπλημμυρικών έργων με ευθύνη του κράτους.
  • Ολοκληρωμένη, συνδυασμένη διαχείριση των υδάτινων πόρων χωρίς καμιά εμπλοκή ιδιωτικών φορέων.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα