Παρασκευή, 29/03/2024 | 11:56

Η ΝΟΔΕ Πρέβεζας για το ασφαλιστικό

620 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 07/05/2016, 1:47 μμ | 0 σχόλια

Ο «γόρδιος δεσμός» του ασφαλιστικού και του φορολογικού εξακολουθεί να μοιάζει δυσεπίλυτος και να δημιουργεί σωρευμένη ανασφάλεια και αναταραχή στην αγορά και στην κοινωνία. Οι επώδυνες ρυθμίσεις για τη μεσαία τάξη αναπαράγουν, δυστυχώς το πρόβλημα , με τους όρους του παρελθόντος , τροφοδοτούν εκ νέου τη συνθήκη της ύφεσης και επιτείνουν το διαμορφούμενο αδιέξοδο.
Επιπλέον , η αποσπασματική τακτική της παραχώρησης εξαιρέσεων σε συγκεκριμένες κατηγορίες , επαναλαμβάνει τις κακές πρακτικές και το κυριότερο την κακή νοοτροπία του παρελθόντος . Η νέα ασφαλιστική πρόταση που κατάθεσε η κυβέρνηση θα έπρεπε να στηρίζεται στις έννοιες της ενιαίας αντίληψης και της κοινωνικής δικαιοσύνης και να αποτελεί μία συνολική απάντηση στα προβλήματα βιωσιμότητας και ανταποδοτικότητας του ασφαλιστικού συστήματος . Η Νέα Δημοκρατία επιμένει στις προτάσεις που έχει ήδη καταθέσει και αναμένει τις τροποποιητικές θέσεις του Υπουργείου , ακόμη και την ύστατη στιγμή . Είναι αναγκαίο να εισακουστούν οι φωνές διαμαρτυρίας των μισθωτών και των συνταξιούχων , που κάθε μέρα βλέπουν να χάνουν την αγοραστική τους δύναμη , να χάνουν το βιοτικό τους επίπεδο . Είναι αναγκαίο να εισακουστούν οι φωνές διαμαρτυρίας των ελεύθερων επαγγελματιών και των Μμε επιχειρηματιών για να μη δοθεί το «τελειωτικό χτύπημα» στη χειμαζόμενη αγορά . Η κυβέρνηση οφείλει έστω και την τελευταία στιγμή να αντιμετωπίσει κάτω από διαφορετική οπτική γωνία τα ζητήματα αυτά και να προωθήσει μέτρα που θα συμβάλλουν στη δημιουργία ενός δίκαιου αλλά ταυτόχρονα και ανταγωνιστικού φορολογικού πλαισίου, το οποίο θα λειτουργεί ως κίνητρο για την προσέλκυση επενδύσεων και τη δημιουργία νέων επιχειρήσεων που αποτελεί το μοναδικό αντίδοτο κατά της ύφεσης .
Είναι ώρα ευθύνης και αποφασιστικότητας για την κυβέρνηση , αφού καλείτε να παρέμβει με εναλλακτικές και οικονομετρικά σοβαρές προτάσεις για την αναμόρφωση ενός προβληματικού ασφαλιστικού συστήματος σε ένα βιώσιμο , ανταποδοτικό , δίκαιο και ενιαίο Εθνικό Ασφαλιστικό Σύστημα , για όλες και όλους .
Το Ασφαλιστικό , αυτονόητα συνιστά μείζον εθνικό ζήτημα, που πρέπει να αντιμετωπισθεί άμεσα , τώρα , με γνώση , συναίνεση , υπεύθυνη στάση και με σεβασμό στη διαδοχή και αλληλεγγύη των γενεών , ενώ απαιτεί τη συνδρομή , την ενότητα και τη συμμετοχή όλου του επιχειρηματικού, αγροτικού και επιστημονικού κόσμου της Χώρας για την οριστική επίλυση του.
Το Γραφείο Τύπου

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα