Παρασκευή, 29/03/2024 | 10:42

Φόβοι για 700 νεκρούς πρόσφυγες τις τελευταίες μέρες

621 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 29/05/2016, 12:57 μμ | 0 σχόλια

Φόβους ότι περισσότεροι από 700 πρόσφυγες έχουν χάσει τη ζωή τους τις τελευταίες ημέρες σε ναυάγια στη Μεσόγειο, στην προσπάθειά τους να περάσουν στην Ευρώπη με σαπιοκάραβα των διακινητών, εκφράζει η Ύπατη Αρμοστεία του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες (UNHCR).

Η Καρλότα Σάμι, εκπρόσωπος της Ύπατης Αρμοστείας, δήλωσε στο Associated Press περίπου 100 άνθρωποι αγνοούνται μετά το ναυάγιο της Τετάρτης μεταξύ Λιβύης και Ιταλίας, τρομακτικές σκηνές από το οποίο κατέγραψε το ιταλικό Πολεμικό Ναυτικό.

Η ίδια δήλωσε ότι άλλοι 550 πρόσφυγες αγνοούνται όταν ένα άλλο σκάφος αναποδογύρισε ανοιχτά της Λιβύης, το πρωί της Πέμπτης. Συνολικά 670 άτομα βρίσκονταν στη βάρκα αυτή, η οποία δεν είχε μηχανή και τη ρυμουλκούσε ένα άλλο σκάφος.

Από ένα τρίτο ναυάγιο, την Παρασκευή, η εκπρόσωπος της UNHCR είπε ότι 135 πρόσφυγες διασώθηκαν, 45 άτομα ανασύρθηκαν νεκρά από τη θάλασσα και άγνωστο αριθμός –πολλοί περισσότεροι, λένε οι πρόσφυγες- αγνοείται.

Η εκπρόσωπος δήλωσε ότι γίνεται προσπάθεια να συλλεχθούν πληροφορίες, αλλά το έργο αυτό είναι ευαίσθητο, καθώς όλοι οι πρόσφυγες που έφτασαν αυτές τις ημέρες σε ιταλικά λιμάνια εί

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα