Παρασκευή, 29/03/2024 | 11:11

Επίσκεψη αντιπροσωπείας του ΚΚΕ, στους πρόσφυγες, στη Φιλιππιάδα!

590 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 25/05/2016, 9:05 πμ | 0 σχόλια

Τη Δευτέρα 23/05/2016 αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, με μέλη και στελέχη από τις Τ.Ε. Πρέβεζας και Άρτας επισκέφτηκαν του πρόσφυγες στη Φιλιππιάδα. Η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ μοίρασε υλικό με τις θέσεις του Κόμματος για τους πρόσφυγες ανοίγοντας μαζικά κουβέντα μαζί τους για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και για τα αιτήματά τους.
Όσον αφορά τα προβλήματα, όπως προέκυψε από τους ίδιους τους πρόσφυγες, χαρακτηριστικά αναφέρουμε: περιορισμένο φαγητό, ελλείψεις σε γιατρούς, ελλείψεις σε ρούχα, σκηνές μη προστατευμένες από οξυμένα καιρικά φαινόμενα (π.χ. βροχή), μη ύπαρξη οργανωμένης δρστηριότητας (π.χ. άθληση για τα παιδιά),
Όσον αφορά τα αιτήματα: ανθρώπινες και αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης στο κέντρο φιλοξενίας στη Φιλιππιάδα, που προϋποθέτει την επίλυση των ανωτέρω προβλημάτων, και το βσικότερο αίτημα όλων είναι να ανοίξουν τα σύνορα έτσι ώστε να κατευθυνθούν προς χώρες (π.χ. Γερμανία, Δανία, Σουηδία) όπου βρίσκονται συγγενείς τους ώστε να επανενωθούν. Η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ διαβεβαίωσε τους πρόσφυγες ότι έμπρακτα στέκεται στο πλευρό τους και ότι μέσα από τα ταξικά εργατικά κέντρα, σωματεία, το Π.Α.ΜΕ. προσφέροντας με ταξική αλληλεγγύη πράγματα τα οποία χρειάζονται και θα εξασφαλίσουν πιο αξιοπρεπείς συνθήκες παραμονής (όπως φαγητό, ρούχα) και ότι παλεύει να ανοίξουν τα σύνορα για όλους τους πρόσφυγες ώστε να προχωρήσουν στις χώρες προορισμού τους για να συναντηθούν με τις οικογένειές τους.    

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα