Παρασκευή, 29/03/2024 | 08:11

Απάντηση Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Πρέβεζας στην ανακοίνωση της Ν.Ο.Δ.Ε. Ν.Δ. Πρέβεζας.

656 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 26/05/2016, 5:21 μμ | 0 σχόλια

Η σημερινή (26.5.16) ανακοίνωση της Ν.Ο.Δ.Ε. Ν.Δ. Πρέβεζας αναφορικά με τις πρόσφατες πολιτικές εξελίξεις αναδεικνύει, περίτρανα, το αδιέξοδο της αντιπολιτευτικής της στρατηγικής και τη γενικότερη απόγνωση στην οποία έχει περιέλθει, καθώς η απόφαση του Eurogroup της 24ης Μαΐου βάζει «τέλος» στo σενάριο  περί “Grexit” και στο ενδεχόμενο της «αριστερής παρένθεσης».
Κατανοούμε τη δυσαρέσκειά τους, γιατί είχαν συνηθίσει τις τελευταίες δεκαετίες να  χρησιμοποιούν το κράτος ως λάφυρο, διορίζοντας  το κομματικό τους στρατό στο δημόσιο και πριμοδοτώντας  με κονδύλια κρατικοδίαιτους επιχειρηματίες . Ωστόσο, θα πρέπει να συμβιβαστούν με την ιδέα ότι , τουλάχιστον, μέχρι τον Σεπτέμβρη του 2019 θα είναι στα έδρανα της αντιπολίτευσης, γιατί ο ελληνικός λαός τούς καταδίκασε το 2015 και στο δημοψήφισμα και στις εθνικές εκλογές.
Ας κάνουν την αυτοκριτική τους για τα εγκλήματα που διέπραξαν στο πρόσφατο παρελθόν. Η περίσκεψη και η αυτογνωσία δεν έβλαψαν ποτέ.
Επίσης, επειδή οι εκπρόσωποι του παλιού δικομματισμού έχουν φτάσει στο σημείο να διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα, προκειμένου να υπονομεύσουν την αξιοπιστία και το ηθικό πλεονέκτημα της Κυβέρνησης, οφείλουμε να ξεκαθαρίσουμε ορισμένα ζητήματα, όπως  τη συμφωνία για τη ρύθμιση του δημόσιου χρέους, τη φυσιογνωμία του νέου υπερταμείου,  την προκήρυξη του διαγωνισμού για τα ιδιωτικά κανάλια και το ζήτημα των πτυχίων Ιδιωτικών Σχολών Τεχνικής  Επαγγελματικής Εκπαίδευσης για την περίοδο 2004-2008.
Καταρχήν, η  αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος ολοκληρώθηκε με επιτυχία στο  Eurogroup της 24ης Μαΐου και θα υπάρξει εκταμίευση συνολικού ύψους 10,3 δισ. ευρώ σε δύο τμήματα.  Από αυτά, 3,5 δισ. ευρώ θα αποδοθούν το επόμενο διάστημα στην πραγματική οικονομία, παρέχοντας πολύτιμη ρευστότητα.
Η συμφωνία δεν αφορά μόνο την αξιολόγηση και τα διαρθρωτικά μέτρα, αλλά και το χρέος. Για πρώτη φορά καταγράφεται ένας σαφής και δεσμευτικός οδικός χάρτης για την ελάφρυνση του χρέους. Με συγκεκριμένους στόχους και δέσμες παρεμβάσεων, σε βραχυπρόθεσμο, μεσοπρόθεσμο και μακροπρόθεσμο πλαίσιο. Και μάλιστα νωρίτερα από ό,τι προβλεπόταν στη συμφωνία του περασμένου καλοκαιριού.
Εξασφαλίστηκε για μακρύ χρονικό διάστημα η χρηματοδότηση της οικονομίας, με πολύ ευνοϊκούς όρους, διαψεύδοντας όσους επένδυσαν στην αποτυχία της χώρας, για μικροπολιτικό όφελος. Ο φαύλος κύκλος της αβεβαιότητας και της ύφεσης κλείνει και δημιουργούνται οι προϋποθέσεις εξόδου της χώρας στις αγορές. Η χώρα μπαίνει σε φάση οικονομικής σταθερότητας, τονώνεται η επενδυτική εμπιστοσύνη και η ελληνική οικονομία επιστρέφει σε θετικούς ρυθμούς.
Έπειτα, για το ζήτημα του υπερταμείου, δηλαδή της Ελληνικής Εταιρείας Συμμετοχών και Περιουσίας,  διευκρινίζουμε ότι θα έχει έδρα την Ελλάδα και η λειτουργία του θα διέπεται από  το ελληνικό δίκαιο. Μοναδικός μέτοχος είναι το Ελληνικό Δημόσιο και ανώτατο όργανο η Γενική Συνέλευση, δηλαδή ο υπουργός Οικονομικών. Επιπρόσθετα, η πλειοψηφία στο Εποπτικό Συμβούλιο (3/5) ορίζεται από την Ελληνική Κυβέρνηση, ενώ για τα δύο μέλη των Θεσμών απαιτείται η σύμφωνη γνώμη του υπουργού Οικονομικών με δικαίωμα βέτο.
Ο στόχος του υπερταμείου είναι η διαχείριση και η αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας με μακροπρόθεσμη προοπτική, στο πλαίσιο ενιαίας στρατηγικής, με στόχο την ανάπτυξη. Παράλληλα, από τα έσοδα του υπερταμείου το 50% θα πηγαίνει για το χρέος και το 50% για νέες επενδύσεις και δημιουργία νέων θέσεων απασχόλησης. Αυτό ήταν αποτέλεσμα σκληρής διαπραγμάτευσης της ελληνικής πλευράς, που έρχεται σε αντίθεση με τις αρχικές προτάσεις των Θεσμών. Όχι όπως στο παρελθόν, όπου το Τ.Α.ΙΔ.Ε.Π. με κοντόφθαλμες ιδιωτικοποιήσεις «ξεπουλούσε» τη δημόσια περιουσία.
Στη συνέχεια, όσον αφορά στο άγχος του παλιού δικομματισμού για την αδειοδότηση των ιδιωτικών καναλιών, τους ενημερώνουμε ότι πριν λίγες μέρες δημοσιεύθηκε η προκήρυξη του διαγωνισμού. Πρόκειται για μια πολύ σημαντική στιγμή, αφού η Ελλάδα παύει να κατέχει τη ντροπιαστική “αποκλειστικότητα” της μοναδικής ευρωπαϊκής χώρας, που ποτέ δεν έκανε διαγωνισμό για τους ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς.
Μετά από διεξοδική διαβούλευση, τόσο στο στάδιο της κατάρτισης του νόμου, όσο και σε αυτό της σύνταξης της προκήρυξης και παρά τις προβλέψεις –και την επιθυμία- ορισμένων για το αντίθετο, ο διαγωνισμός είναι γεγονός.
Ο διαγωνισμός διασφαλίζει τη διαφάνεια, τους ίσους όρους για τους συμμετέχοντες, την οικονομική βιωσιμότητα των σχημάτων που θα αδειοδοτηθούν, τις θέσεις εργασίας, την υψηλή ποιότητα του προγράμματος που θα φτάνει στο ελληνικό τηλεοπτικό κοινό, τη μεγιστοποίηση του τιμήματος για το ελληνικό Δημόσιο, ενώ λαμβάνει ιδιαίτερη μέριμνα ώστε να είναι ξεκάθαρο το ιδιοκτησιακό καθεστώς των τηλεοπτικών σταθμών, αλλά και το πόθεν έσχες των κεφαλαίων που θα επενδυθούν στη συγκεκριμένη αγορά.
Αναφορικά με το  ζήτημα των πτυχίων Ιδιωτικών Τ.Ε.Ε. για την περίοδο 2004-2008, η ΝΔ έχει πάρει διαζύγιο με την πραγματικότητα, κάνοντας σημαία της τη συκοφαντία και τα ψεύδη.
Σύμφωνα με το άρθρο 24 του ν.3577/2007 (Α΄ 130) επί υπουργίας Μ. Γιαννάκου, τα πτυχία των μαθητών Ιδιωτικών Τ.Ε.Ε. που τους αφαιρέθηκε η άδεια λειτουργίας, λόγω  διαπιστωμένων παρανομιών, θα έπρεπε να χορηγηθούν εκ νέου κατόπιν ειδικών πτυχιακών εξετάσεων.  Οι εξετάσεις αυτές δεν έγιναν ποτέ, με ευθύνη των Υπουργών Παιδείας των κυβερνήσεων πριν τον Ιανουάριο του 2015. Το ίδιο διάστημα οι επιτήδειοι ιδιοκτήτες σχολείων και οι άλλοι εμπλεκόμενοι που είχαν οργανώσει μια κερδοφόρα βιομηχανία «πιστοποίησης προσόντων», είτε διέφυγαν τις κυρώσεις του νόμου λόγω παραγραφής, είτε καταδικάστηκαν σε ελαφριές ποινές.
Αντίθετα, οι Υπουργοί Παιδείας των κυβερνήσεων του ΣΥΡΙΖΑ πραγματοποίησαν ενδελεχείς ελέγχους μέσω των Περιφερειακών Διευθυντών Εκπαίδευσης για το σύνολο των Ιδιωτικών Τ.Ε.Ε. της χώρας και εντόπισαν όλα τα Ιδιωτικά Τ.Ε.Ε., στα οποία σημειώθηκαν αντίστοιχες παρατυπίες που εμπίπτουν στις διατάξεις του άρθρου 24 του ν.3577/2007.  Κλείνοντας, υπογραμμίζουμε ότι πρόθεση του υπουργείου Παιδείας είναι  να ρυθμίσει με δίκαιο τρόπο το όλο θέμα.
Σ΄ αυτή την περίπτωση, δικαιολογημένα αξίζει να πούμε για τη Ν.Δ. «φωνάζει ο κλέφτης, για να φοβηθεί ο νοικοκύρης».

Εν κατακλείδι, διαβεβαιώνουμε τους συμπολίτες μας ότι η απόφαση του Eurogroup της 24ης Μαΐου κινείται σε προοδευτική κατεύθυνση και βάζει τα θεμέλια για να γυρίσουμε σελίδα, αφήνοντας πίσω την ύφεση. Χωρίς τυμπανοκρουσίες, δουλεύουμε συστηματικά και υλοποιούμε με ταχύτερο ρυθμό το προεκλογικό μας πρόγραμμα, ανακουφίζοντας τις ασθενέστερες κοινωνικές ομάδες. Παλεύουμε, ώστε οι άναρθρες κραυγές του παλιού πολιτικού συστήματος,  να γίνουν  ψίθυροι στα αφτιά της Ελλάδας του αύριο.                                                               

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα