Σάββατο, 20/04/2024 | 02:00

Ανακοίνωση Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν.Πρέβεζας

637 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 29/05/2016, 8:26 πμ | 0 σχόλια

Αυτές τις μέρες διεξάγονται εκλογές σε ένα σωματείο ιδιωτικών υπαλλήλων φτιαγμένο μέσα από τα σπλάχνα του εργοδοτικού συνδικαλισμού. Οι εργοδοτικοί συνδικαλιστές μαζί με τα τσιράκια τους της αγωνιστικής Παρέμβασης αφού δε μπόρεσαν να φέρουν στα μέτρα τους το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν.Πρέβεζας που συσπειρώνεται στο ΠΑΜΕ (το οποίο «έσυραν» και στα δικαστήρια) έφτιαξαν ένα καινούργιο που να εξυπηρετεί τους σκοπούς τους.
Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Νομού Πρέβεζας καλεί τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα να γυρίσουν την πλάτη, να μην συμμετάσχουν στις εκλογές του εργοδοτικού σωματείου. Να μην νομιμοποιήσουν με την ψήφο τους ένα διασπαστικό σωματείο που υπονομεύει τη δράση του ταξικού σωματείου.
Να μην νομιμοποιήσουν ένα σωματείο «πόδι» και στήριγμα του εργοδοτικού-κυβερνητικού συνδικαλισμού το οποίο κατά κύριο λόγο στηρίζεται σε μηχανισμούς της εργοδοσίας όπως ΙΝΕ-ΓΣΕΕ.
Ένα σωματείο που απουσιάζει παντελώς από την οργάνωση των εργαζομένων μπροστά στο τσάκισμα των εργατικών δικαιωμάτων και χρησιμοποιείται μόνο και μόνο για να ελέγχεται ο αρνητικός για τους εργαζόμενους συσχετισμός δύναμης στο Εργατικό Κέντρο Πρέβεζας.
Ένα σωματείο που στις απεργίες δε συσπειρώνει ούτε τη διοίκησή του, αφού έχει «τσακωθεί» με τις προσπάθειες για ανατροπή των αντιλαϊκών πολιτικών που εξαθλιώνουν την εργατική τάξη.
Ένα σωματείο που απαρτίζεται από την αφρόκρεμα (την ΠΑΣΚΕ, το ΜΕΤΑ, τις δυνάμεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ) του εργοδοτικού συνδικαλισμού, που λειτουργούν ως στυλοβάτες της αντιλαϊκής πολιτικής, ως φορείς ενσωμάτωσης των εργαζομένων στην προπαγάνδα της ΕΕ προς όφελος του κεφαλαίου.
Όλους τους αυτούς δηλαδή, οι οποίοι προσπαθούν να αμβλύνουν τη λαϊκή δυσαρέσκεια και να την οδηγήσουν σε ανώδυνους καπιταλιστικούς μονοδρόμους, την αιτία δηλαδη όλων των προβλημάτων μας.
Όλους αυτούς οι οποίοι παίζουν ενεργό ρόλο με την στάση τους στην εναλλαγή αστικών κυβερνήσεων οι οποίες ακολουθούν την ίδια αντιλαϊκή πολιτική σε βάρος μας.
Που καλλιέργησαν την αναμονή, έσπειραν αυταπάτες ότι μέσα από τις διαπραγματεύσεις με το κεφάλαιο, την ΕΕ τις εκάστοτε κυβερνήσεις, μπορεί να υπάρξει φιλολαΪκή λύση.
Οι εργαζόμενοι να γυρίσουν την πλάτη τους σε ένα σωματείο φάντασμα το οποίο δεν αναγνωρίζεται ούτε από την Ο.Ι.Υ.Ε. την οποία οι δυνάμεις της αγωνιστικής παρέμβασης με περίσσεια υποκρισία και θράσος κατηγόρησαν για τον αποκλεισμό αυτού του σωματείου από το συνέδριό της. Ξεχνώντας σκοπίμως βέβαια οτι με τις δυνάμεις του κυβερνητικού – εργοδοτικού συνδικαλισμού που έχουν την πλειοψηφία στην Ο.Ι.Υ.Ε έστησαν το αντι-σωματείο στην Πρέβεζα.
Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Νομού Πρέβεζας μαζί με το ΠΑΜΕ θα συνεχίσει να δίνει όλες του τις δυνάμεις για την ενημέρωση, την οργάνωση και δράση των εργαζομένων σε κάθε χώρο δουλειάς, για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας, για την ανατροπή των αντιλαϊκών μέτρων και την παρεμπόδιση των απολύσεων, για την ανάκτηση απωλειών, για την διεκδίκηση καλύτερων μισθών, για συλλογικές συμβάσεις εργασίας, για καλύτερες συνθήκες δουλειάς.
Θα συνεχίσει να πρωτοστατεί μαζί με άλλα ταξικά σωματεία τα οποία συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ για την χειραφέτηση των εργαζομένων από την επιρροή  του εργοδοτικού – κυβερνητικού συνδικαλισμού.
Θα συνεχίσουμε να παλεύουμε για την αλλαγή του συσχετισμού δύναμης σε ΓΣΕΕ, σε Ο.Ι.Υ.Ε. και Εργατικό Κέντρο Πρέβεζας.
Για να ανοίξει ο δρόμος της ανασύνταξης του εργατικού-λαϊκού κινήματος, ο μόνος ελπιδοφόρος δρόμος για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας.

Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Νομού Πρέβεζας

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα