Παρασκευή, 19/04/2024 | 08:31

Συνάντηση Κώστα Μπάρκα με φοιτητές του Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του ΤΕΙ Ηπείρου

622 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 15/03/2016, 8:40 πμ | 0 σχόλια


Συνάντηση είχαν το Σάββατο 12 Μαρτίου, εκπρόσωποι φοιτητών του Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του ΤΕΙ Ηπείρου  με τον βουλευτή Πρέβεζας, Κώστα Μπάρκα. Στο επίκεντρο της συνάντησης αυτής ήταν τα   προβλήματα σίτισης και στέγασης που αντιμετωπίζουν οι φοιτητές, καθώς και η διεκδίκησή τους για μεταφορά της έδρας της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας  από την Ηγουμενίτσα στην Πρέβεζα.
    Ειδικότερα, οι εκπρόσωποι των φοιτητών τόνισαν την ανάγκη να διευκολυνθεί η σίτισή τους, καθώς το εστιατόριο του ΤΕΙ βρίσκεται μακριά από το χώρο διδασκαλίας τους και τα Σαββατοκύριακα το αστικό λεωφορείο δε πραγματοποιεί δρομολόγια για την εξυπηρέτησή τους. Υπογράμμισαν ως απαράδεκτο το γεγονός να μην υπάρχουν εστίες στέγασης των φοιτητών στην πόλη της Πρέβεζας, την ώρα που συμφοιτητές τους αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα και πρότειναν να αξιοποιηθούν κονδύλια του νέου ΕΣΠΑ για το χτίσιμο φοιτητικών εστιών. Διεκδίκησαν  τη μεταφορά της έδρας της Σχολής Οικονομίας και Διοίκησης στην Πρέβεζα, λόγω της άριστης υλικοτεχνικής υποδομής που υπάρχει και εξαιτίας  της επάρκειας του εκπαιδευτικού προσωπικού, παράγοντες που μπορούν να συμβάλλουν στην αναβάθμιση της παρεχόμενης δημόσιας εκπαίδευσης.
    Από την πλευρά του, ο Κώστας Μπάρκας επισήμανε ότι στόχος του Υπουργείου Παιδείας είναι η στήριξη της Δημόσιας Εκπαίδευσης, διευκρινίζοντας  ότι  το ΤΕΙ Ηπείρου ενισχύεται με πέντε καθηγητές, μετά από έξι χρόνια μηδενικών προσλήψεων μελών ΔΕΠ στα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, ενώ το φθινόπωρο του 2016, με τη νέα κατανομή θα προσληφθούν ακόμη περισσότεροι καθηγητές. Έκανε  αναφορά στο ΤΕΙ Ηπείρου χαρακτηρίζοντάς το δυναμικό, με καταρτισμένους καθηγητές και εξαιρετική υλικοτεχνική υποδομή.  Άλλωστε, ο δυναμικός ρόλος του ΤΕΙ Ηπείρου αποδεικνύεται και από το νέο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών που διοργανώνει το Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής, το οποίο προσελκύει υποψήφιους με υψηλά προσόντα και σπουδές από Πανεπιστήμια και ΤΕΙ.
    Τέλος, ο Κώστας Μπάρκας δεσμεύτηκε ότι θα εντείνει τις προσπάθειές του για την επίλυση των θεμάτων που απασχολούν τη φοιτητική κοινότητα.
       

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα