Τετάρτη, 24/04/2024 | 14:25

Οδηγίες του υπουργείου Εργασίας για την καταβολή των ασφαλιστικών εισφορών Λευκαδίων…..

605 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 26/03/2016, 10:37 πμ | 0 σχόλια
Οδηγίες προς όλους τους ασφαλιστικούς οργανισμούς Κύριας και Επικουρικής Ασφάλισης της Λευκάδας για την εφαρμογή των διατάξεων του νόμου (ν.2556/1997 ΦΕΚ Α΄270/24-12-1997) που ορίζουν τα μέτρα για την ανακούφιση των επιχειρήσεων, εργοδοτών και ασφαλισμένων της Λευκάδας που επλήγησαν από το σεισμό της 17ης Νοεμβρίου 2015, θα στείλει τις επόμενες ημέρες ο υφυπουργός Εργασίας Αναστάσιος Πετρόπουλος.
Σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου «για τις αποδεδειγμένα πληγείσες επιχειρήσεις, εργοδότες ή ασφαλισμένους που έχουν επαγγελματική εγκατάσταση σε περιοχές που πλήττονται από θεομηνίες ή άλλες φυσικές καταστροφές και αποδεδειγμένα έχουν υποστεί ζημιές προβλέπονται οι εξής διευκολύνσεις σε ό,τι αφορά την καταβολή των  ασφαλιστικών εισφορών στους ασφαλιστικούς Οργανισμούς:
α. Κεφαλαιοποίηση των καθυστερούμενων μέχρι το τέλος του προηγούμενου της φυσικής καταστροφής μήνα ασφαλιστικών εισφορών (μετά των πρόσθετων τελών, τόκων και λοιπών επιβαρύνσεων).
β. Αναστολή καταβολής τρεχουσών εισφορών για 6 μήνες αρχής γενομένης από τη 1η του μήνα κατά τον οποίο συνέβη η φυσική καταστροφή (χωρίς υπολογισμό κατά το διάστημα αυτό πρόσθετων τελών ή άλλων  προσαυξήσεων).
γ. Οι ανωτέρω εισφορές εξοφλούνται σε 12-24 ισόποσες μηνιαίες δόσεις µετά την λήξη της εξάµηνης αναστολής».
Ως εκ τούτου για τους πληγέντες, υπόχρεους σε ασφαλιστικές εισφορές, της Λευκάδας  βάση των διατάξεων του νόμου θα πρέπει:
Να κεφαλαιοποιηθούν έως τις 31 Οκτωβρίου 2015 όλες οι καθυστερούμενες οφειλές τους μαζί με τα πρόσθετα τέλη, τις προσαυξήσεις και τις επιβαρύνσεις που έχουν προκύψει έως τότε.
-Να ανασταλεί  η καταβολή των τρεχουσών εισφορών από τον Νοέμβριο 2015 έως τα τέλη Απριλίου 2016. Οι εισφορές των μηνών αυτών δεν θα πρέπει να επιβαρυνθούν  με πρόσθετα τέλη και προσαυξήσεις.
-Το σύνολο των εισφορών να εξοφλούνται σε 12 έως 24 ισόποσες μηνιαίες δόσεις.
Ο βουλευτής Λευκάδας Θανάσης Καββαδάς είχε υποβάλλει  αίτημα προς τον υπουργό Εργασίας κ. Γιώργο Κατρούγκαλο στις  4/12/2015 και επιπλέον κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή (12/01/2016) ζητώντας παράταση στην καταβολή των ασφαλιστικών εισφορών για όλους τους υπόχρεους του Νομού Λευκάδας, λόγω του ότι το νησί κηρύχθηκε σεισμόπληκτο.
Στην απάντηση του υπουργού που εκδόθηκε στις 16/3/2016 αναφέρονται όλα όσα περιλαμβάνονται στην εκδοθείσα οδηγία. Ωστόσο ο υπουργός δεν απάντησε  στο ερώτημα του βουλευτή εάν, στο πλαίσιο  ανακούφισης των πληγέντων, επαναφέρει κατ΄ εξαίρεση τη ρύθμιση των 100 δόσεων για τα ληξιπρόθεσμα χρέη των Λευκαδίων.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα