Παρασκευή, 29/03/2024 | 07:32

Κάλεσμα σε συλλαλητήριο από το σωματείο ιδιωτικών υπαλλήλων Πρέβεζας

603 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 28/03/2016, 9:27 πμ | 0 σχόλια


    Υψώνουμε φωνή αλληλεγγύης στους ξεριζωμένους πρόσφυγες και μετανάστες. Υψώνουμε μέτωπο ενάντια στη βαρβαρότητα της ΕΕ, του ΝΑΤΟ, των μονοπωλίων, που γεννά τους πολέμους, τον ξεριζωμό και την ξενιτιά, δημιουργώντας στρατιές ανθρώπινων ψυχών που πνίγονται στο Αιγαίο, στοιβάζονται και εγκλωβίζονται στην Ελλάδα, χωρίς ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης.

Εργαζόμενοι, Εργαζόμενες, Άνεργοι, συνταξιούχοι, νέοι και νέες

    Φέρανε στην περιοχή μας εκατοντάδες ξεριζωμένους να ζήσουν σε ένα εγκαταλελειμμένο στρατόπεδο στη Φιλιππιάδα, σε άθλιες συνθήκες. Θα αφήσουν μικρά παιδιά να γεννιούνται και να μεγαλώνουν μέσα στη βροχή, στις λάσπες και τα κουνούπια, χωρίς καμία κρατική φροντίδα, έρμαια των κάθε λογής ΜΚΟ.

    Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έβαλε φαρδιά πλατιά την υπογραφή της στο κλείσιμο των συνόρων και στον εγκλωβισμό χιλιάδων ανθρώπων στη χώρα μας. Δε δίστασε να ζητήσει μέχρι και την εμπλοκή των φονιάδων του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, υπονομεύοντας κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας. Η Ελληνική κυβέρνηση, όπως και οι προηγούμενες, εμπλέκουν τη χώρα μας στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους κι επεμβάσεις.

    Δεν θα γίνουμε συνένοχοι στο έγκλημα των ιμπεριαλιστών. Δεν θα αφήσουμε να κυριαρχήσουν οι ρατσιστικές, ξενοφοβικές κραυγές. Να σταθούμε αλληλέγγυοι στο πλευρό των προσφύγων, των μανάδων και των παιδιών τους.
Δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε.

    Μας ενώνει ο κοινός εχθρός, τα μονοπώλια και το καπιταλιστικό σύστημα που πάνω στις δικές μας πλάτες και ζωές αυξάνει τα κέρδη του.

    Απαιτούμε να σταματήσει ο εγκλωβισμός των προσφύγων, μεταναστών.
    Να εξασφαλιστεί η ασφαλής και απευθείας μεταφορά των προσφύγων από τις χώρες πρώτης υποδοχής (Τουρκία, Ιορδανία, Λίβανος) και από την Ελλάδα στις χώρες τελικού προορισμού τους. Μέχρι τότε να διαμένουν προσωρινά σε αξιοπρεπή κέντρα υποδοχής και φιλοξενίας, που θα τους παρέχουν σίτιση, ιατροφαρμακευτική φροντίδα, διερμηνεία και νομική βοήθεια με την ευθύνη του κράτους και όχι των ΜΚΟ.
    Να φύγει το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο και να κλείσουν οι βάσεις.

ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ!!!

Συνεχίζουμε να συγκεντρώνουμε υλική βοήθεια για τους πρόσφυγες κάθε μέρα
11:00-13:00 και 18:00–21:00, στα γραφεία του συνδικάτου Οικοδόμων(2ος όροφος) ,
στο εργατικό κέντρο Πρέβεζας

(τηλέφωνα επικοινωνίας : 6945934980 και 6974342574)

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα