Πέμπτη, 18/04/2024 | 08:52

Η Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Πρέβεζας για το Προσφυγικό

577 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 17/03/2016, 12:32 μμ | 0 σχόλια
  
Τις τελευταίες εβδομάδες βιώνουμε την κορύφωση της προσφυγικής κρίσης, η οποία δοκιμάζει τις αντοχές της Ευρώπης. Το προσφυγικό είναι ένα κοινό ευρωπαϊκό ζήτημα, που  αποκαλύπτει την κραυγαλέα αποτυχία της κυρίαρχης ευρωπαϊκής πολιτικής, καθώς χώρες που έχουν συνυπογράψει κοινές συνθήκες, αντιμετωπίζουν το πρόβλημα, υψώνοντας τείχη στα σύνορά τους, με αποτέλεσμα τον εγκλωβισμό πολλών χιλιάδων προσφύγων στη χώρα μας. Το προσφυγικό ζήτημα είναι άρρηκτα συνδεδεμένο και αποτελεί φυσική συνέπεια των πολεμικών συρράξεων στην ευρύτερη Μέση Ανατολή, με επίκεντρο τη κρίση στη Συρία.
        Η ελληνική κυβέρνηση και η ελληνική κοινωνία καλούνται να διαχειριστούν τη μεγαλύτερη μετακίνηση ανθρώπινου πληθυσμού στην Ευρώπη μετά το Β’ Παγκόσμιο πόλεμο. Παράλληλα, η ελληνική κοινωνία στην πλειοψηφία της επιδεικνύει ανθρωπιστική στάση, που συνάδει με εκείνες ακριβώς τις αξίες που η ίδια η Ευρώπη κινδυνεύει να χάσει. Η Ελλάδα της ανθρωπιάς και της αλληλεγγύης στέκεται απέναντι στο μέτωπο των χωρών που αδιαφορούν για τη τύχη των προσφύγων και υψώνουν φράχτες στα σύνορά τους.
         Σ’ αυτό το πλαίσιο, στην περιοχή μας  δημιουργείται Κέντρο Προσωρινής Φιλοξενίας των προσφύγων,  στο στρατόπεδο «Πετροπουλάκη» στη Φιλιππιάδα, μετά από απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ζηρού. Ο χώρος αυτός θα φιλοξενήσει 700 έως 1000 πρόσφυγες για όσο διάστημα χρειαστεί. Ταυτόχρονα, θα εξασφαλίζει τις ανάγκες των προσφύγων για στέγη, τροφή, υγιεινή και ιατρικές υπηρεσίες.
         Θεσμικοί Φορείς και  συμπολίτες μας έχουν ήδη δραστηριοποιηθεί και συγκεντρώνουν είδη πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες. Χαιρετίζουμε τις πρωτοβουλίες αυτές καθώς και το κάλεσμα  συλλογικοτήτων της Πρέβεζας με σκοπό την αλληλεγγύη στους δεινοπαθούντες συνανθρώπους μας.
          Καλούμε τα δημοκρατικά πολιτικά κόμματα,  την Π.Ε. Πρέβεζας, το Δήμο Πρέβεζας, τη Μητρόπολη, όλους τους προοδευτικούς πολίτες, τους επιστημονικούς, επαγγελματικούς, πολιτιστικούς φορείς, να συμμετέχουν πρωταγωνιστικά σε μια ευρεία διαβούλευση για το Προσφυγικό στην περιοχή μας. Σ’ αυτό το πλαίσιο θα μπορέσουμε να αναπτύξουμε  αναγκαίες δράσεις, ώστε η προσωρινή φιλοξενία των προσφύγων να ανταποκρίνεται στο πνεύμα αλληλεγγύης και ανθρωπιάς, που μας χαρακτηρίζει, καθώς εμείς,  οι Ελληνίδες και οι Έλληνες, γνωρίζουμε από «πρώτο χέρι» ότι η ξενιτιά και η προσφυγιά είναι καημοί αβάσταχτοι.
          Η Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Πρέβεζας  θα συμβάλλει με όλες  τις δυνάμεις της στην ενίσχυση του κινήματος αλληλεγγύης προς τους συνανθρώπους μας . Θα κάνουμε  το καθήκον μας, ανακουφίζοντας τον πόνο των προσφύγων που θα φιλοξενηθούν στην περιοχή μας. Γιατί, εμείς έτσι έχουμε μάθει. Και αυτός είναι ο πολιτισμός μας, όταν έχουμε στη χώρα μας ανθρώπους αδύναμους, ανθρώπους που χρειάζονται βοήθεια.

        

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα