Πέμπτη, 25/04/2024 | 01:31

Η δυστυχία, των Προσφύγων, βρήκε στέγη και στη Φιλιππιάδα!

730 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 18/03/2016, 5:53 μμ | 0 σχόλια

Είναι γεγονός πλέον η έλευση Προσφύγων και στην περιοχή μας και συγκεκριμένα, στη Φιλιππιάδα, του δήμου Ζηρού, στο πρώην στρατόπεδο “Πετροπουλάκη” όπου δημιουργήθηκε κέντρο προσωρινής φιλοξενίας προσφύγων. Την Παρασκευή 18 Μαρτίου 2016, η ΤΟΜΗ στην Ενημέρωση βρέθηκε εκεί και μας δόθηκε η δυνατότητα, να συνομιλήσουμε (Στην Αγγλική γλώσσα) με κάποιους από τους πρόσφυγες.

Οι Εικόνες στην τηλεόραση τις βλέπεις και σου προκαλούν θλίψη, πόσο μάλλον όταν έρχεσαι τετ α τετ με τη δυστυχία. Δεν είναι και από τα καλύτερα ρεπορτάζ, είναι ένα θέμα όμως που αξίζει να ακολουθήσεις, γιατί μέσα στα άλλα, βγαίνει και η ανθρωπιά μας και η αλληλεγγύη μας και ως λαός και ως περιοχή ειδικότερα. Στο πρώην στρατόπεδο “Πετροπουλάκη” στη Φιλιππιάδα, οι εργασίες έδιναν και έπαιρναν, εκεί εκπρόσωποι του Στρατού, της αστυνομίας και βεβαίως και του δήμου Ζηρού.

Όσον αφορά τον δήμαρχο Ζηρού Νίκο Καλαντζή, ήταν από τις 5.30 το πρωί της Παρασκευής εκεί και συνέχιζε να βρίσκεται επί ώρες.

Βλέπαμε Σύρους πρόσφυγες να φεύγουν από το πρώην στρατόπεδο, με προορισμό την Αθήνα, άλλοι ήταν αγχωμένοι κι ετοιμάζονταν κι αυτοί να φύγουν. “Μας είπαν ότι θα μας πάνε σε ξενοδοχείο, αυτό δεν είναι φυσιολογικό, δεν μπορούμε να μείνουμε εδώ. Οι τούρκοι μας έδερναν, οι Έλληνες είναι πολύ φιλικοί μαζί μας” είπε μεταξύ άλλων ο Χουσεΐν. Μανάδες, με μικρά παιδιά, σε άσχημη κατάσταση, εικόνες που σου τρυπάνε την καρδιά, ήταν αυτές που συναντήσαμε στη Φιλιππιάδα. Στα θετικά ότι ήδη αρκετός κόσμος ετοιμάζεται από την περιοχή μας, να στηρίξει με κάθε τρόπο, τους πρόσφυγες που θα στεγαστούν προσωρινά στη Φιλιππιάδα.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα