Παρασκευή, 19/04/2024 | 14:30

Ανακοίνωση της Ο.Μ. Σύριζα Ζηρού για τους πρόσφυγες

626 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 19/03/2016, 10:05 πμ | 0 σχόλια

Τις τελευταίες εβδομάδες βιώνουμε την κορύφωση της προσφυγικής κρίσης, η οποία δοκιμάζει τις αντοχές της Ευρώπης. Το προσφυγικό είναι ένα κοινό Ευρωπαϊκό ζήτημα που αποκαλύπτει την κραυγαλέα αποτυχία της φιλελεύθερης Ευρωπαϊκής πολιτικής.
Η Ελληνική Κυβέρνηση και οι Έλληνες πολίτες καλούνται να διαχειρισθούν τη μεγαλύτερη μετακίνηση ανθρώπινου πληθυσμού στην Ευρώπη μετά τον Β΄ παγκόσμιο πόλεμο. Η Ελληνική κοινωνία στην πλειοψηφία της επιδεικνύει ανθρωπιστική στάση που πηγάζει από εκείνες τις αξίες που η ίδια η Ευρώπη κινδυνεύει να χάσει. Η Ελλάδα της ανθρωπιάς έχει ανοίξει την αγκαλιά της στους χιλιάδες ξεριζωμένους πρόσφυγες που εγκλωβίζονται στη χώρα μας εξαιτίας των άδικων και απάνθρωπων πολιτικών της ΕΕ, που κλείνει σύνορα, υψώνει φράχτες, υποθάλπει τον ρατσισμό, αδιαφορεί για τους πολέμους στη Μέση Ανατολή, ανέχεται τη μετατροπή της Συρίας σε διακεκαυμένη χώρα και καταδικάζει τους πρόσφυγες στο μαρτύριο της σταγόνας για το πέρασμά τους στην Ευρώπη.
Όμως η κατάσταση στην Ειδομένη, στον Πειραιά και αλλού, εξελίσσεται με τρόπο που επιβάλλει στην Κυβέρνηση να δημιουργήσει και άλλα κέντρα φιλοξενίας προσφύγων με ενέργειες των ενόπλων δυνάμεων μετά από υπόδειξη πολλών δήμων της χώρας. Ένας τέτοιος χώρος δημιουργείται ήδη στο στρατόπεδο Πετροπουλάκη στην πόλη μας μετά από απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου. Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ.Δημήτριος Βίτσας έστειλε επιστολή στον Δήμαρχο Ζηρού κ.Νίκο Καλαντζή στην οποία διαβεβαιώνει την τήρηση των προϋποθέσεων που έθεσε ο Δήμος Ζηρού προς το Υπουργείο για τη λειτουργία του κέντρου φιλοξενίας προσφύγων στη Φιλιππιάδα.
Καλούμε όλους τους πολίτες του Δήμου Ζηρού, τους επαγγελματικούς και πολιτιστικούς φορείς, τις δημοτικές παρατάξεις, να εκδηλώσουν την αλληλεγγύη τους στους δεινοπαθούντες συνανθρώπους μας, να έρθουν σε επαφή με το συντονιστικό όργανο που θα δημιουργηθεί στον Δήμο Ζηρού και σε συνεργασία να αναπτύξουν τις αναγκαίες δράσεις για τ
ην καλύτερη λειτουργία του κέντρου φιλοξενίας των προσφύγων.
Καλούμε όλους τους ανθρώπους του Δήμου μας, αφού ανασκαλέψουν μνήμες από τις δικές τους προσφυγιές, ν’ ανοίξουν τις αγκαλιές τους και τις καρδιές τους στους κατατρεγμένους, να δώσουν μάθημα ανθρωπιάς στους ενόχους αυτής της τραγωδίας, οι οποίοι ξεριζώνουν τους ανθρώπους από τα σπίτια τους, τους πνίγουν στο Αιγαίο και κλείνουν τα σύνορα για να  μην λερωθούν από τον ανθρώπινο πόνο που οι ίδιοι προκάλεσαν.
Καλούμε όλους τους συνδημότες μας να σταθούν απέναντι στο μέτωπο των χωρών του Βίζενγκραντ, της ξενοφοβίας και των φραχτών που θέλουν να μετατρέψουν την Ελλάδα σε αποθήκη ψυχών και σωμάτων αδιαφορώντας για την καταρράκωση της Ευρωπαϊκής ιδέας, του ανθρωπισμού, της ειρηνικής συνύπαρξης των λαών με δημοκρατία, κοινωνική δικαιοσύνη και ίσες ευκαιρίες στη ζωή.                      

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα