Παρασκευή, 19/04/2024 | 05:04

Σημαντική εξέλιξη: Προχωρά η ένταξη της Νικόπολης, στα μνημεία της Unesco

697 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 11/02/2016, 9:02 πμ | 0 σχόλια
ΟΜΙΛΟΣ UNESCO Ν. ΠΡΕΒΕΖΑΣ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΠΡΟΧΩΡΑΕΙ Η ΕΝΤΑΞΗ ΤΟΥ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ ΤΗΣ ΝΙΚΟΠΟΛΗΣ ΣΤΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΑ ΜΝΗΜΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ UNESCO



Την Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2016 πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Πολιτισμού συνάντηση του προέδρου του Ομίλου UNESCO Ν. Πρέβεζας κ. Ευάγγελου Κατσίμπρα με την Γενική Γραμματέα του Υπουργείου κ. Μαρία Βλαζάκη.
Στη συνάντηση συζητήθηκαν τα θέματα που πρέπει να επιλυθούν ώστε να προχωρήσει με γοργούς ρυθμούς η σύνταξη του φακέλου υποψηφιότητας.
Το σημαντικότερο πρόβλημα που είχε προκύψει και για το λόγο αυτό υπήρχε στασιμότητα για αρκετό καιρό στη σύνταξη του φακέλου ήταν η συγκρότηση νέας ομάδας εργασίας από υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου Πολιτισμού λόγω συνταξιοδοτήσεως μελών της παλιάς ομάδας εργασίας.
Κατά την συνάντηση η Γενική Γραμματέας υποσχέθηκε την άμεση συγκρότηση της νέας ομάδας εργασίας.
Από το έτος  2002 που ο όμιλος σε συνεργασία με την Ελληνική Εθνική Επιτροπή για την UNESCO είχαν καταθέσει από κοινού το αίτημα για την υποψηφιότητα του αρχαιολογικού χώρου της Νικόπολης στα προστατευόμενα από την UNESCO Μνημεία εργάζεται και θα συνεχίσει με επιμονή μέχρι την τελική επιτυχή έκβαση του εγχειρήματος.
Επίσης αποφασίστηκε σε συνεργασία με την Ελληνική Εθνική Επιτροπή για την UNESCO η προώθηση του προγράμματος «ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΔΙΚΤΥΟ ΠΟΛΕΩΝ ΜΑΘΗΣΗΣ».

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα