Παρασκευή, 19/04/2024 | 10:38

Σημαντικές παρεμβάσεις από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Πρέβεζας

791 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 29/02/2016, 12:47 μμ | 0 σχόλια
Το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο ως φορέας διαχείρισης και εκμετάλλευσης της χερσαίας ζώνης λιμένα, από την ανάληψη των καθηκόντων του , έθεσε ως προτεραιότητα :
  • Την ορθή χωροθέτηση και την συνύπαρξη της εμπορικής ,τουριστικής και αλιευτικής δραστηριότητας στο λιμάνι.
  • Τον εκσυγχρονισμό και την αναβάθμιση της λιμενικής ζώνης
  • Την παροχή υπηρεσιών κοινής ωφέλειας τόσο στους κατοίκους όσο και στους επισκέπτες
  • Την δημιουργία των αναγκαίων υποδομών με σκοπό την οικονομική ανάπτυξη της πόλης.
Στο πλαίσιο αυτό και εκτός των άλλων έχουν δρομολογηθεί και είναι σε διαδικασία προκήρυξης  ή σύμβασης τα εξής:
Master plan λιμένα Πρέβεζας:Το Δ.Λ.Τ σε εφαρμογή αποφάσεων του συμβουλίού του, του Δημοτικού Συμβουλίου αλλά και των φορέων της πόλης θα προβεί σε προκήρυξη για την επικαιροποίηση-τροποποίηση του ισχύοντος master plan του λιμανιού. Στόχος είναι η εφαρμογή της εναλλακτικής λύσης 2. Η λύση αυτή αντιμετωπίζοντας τα προβλήματα, προβλέπει  τη μεταφορά του εμπορικού λιμένα στο ανατολικό τμήμα του προβλήτα και την παραχώρηση στην πόλη τμήματος 10 περίπου στρεμμάτων για επιβατική και τουριστική χρήση με τη δημιουργία επιβατηγού σταθμού υποδοχής κρουαζιερόπλοιων, λειτουργίες πολιτισμού και αναψυχής, όπως τη δημιουργία ανοιχτού θεάτρου 800 θέσεων, δρόμους περιπάτου, ποδηλατοδρόμους, χώρους πρασίνου, άθλησης και την κατασκευή γέφυρας πρόσβασης για την σύνδεση του άκρου του λιμανιού με την πόλη.
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΥΔΑΤΟΔΡΟΜΙΟΥ: Το Δ.Λ.Τ παρακολουθώντας τις εξελίξεις, σύμφωνα με τις οποίες πάνω από 50 υδατοδρόμια στην Ελλάδα βρίσκονται σε διαδικασία αδειοδότησης καθώς και ότι δημιουργείται δίκτυο υδατοδρομίων στον άξονα της Δυτικής Ελλάδος –Κέρκυρα, Παξοί, Λευκάδα, Ζάκυνθος ,Κεφαλονιά, Ιθάκη, Πάτρα- με αποφάσεις  του ενέκρινε την δημιουργία υδατοδρομίου στην Πρέβεζα .Πρόκειται για κατασκευή δημόσιου υδατοδρομίου.
ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΑΥΤΟΜΑΤΩΝ ΠΩΛΗΤΩΝ ΝΕΡΟΥ ΚΑΙ ΡΕΥΜΑΤΟΣ:  Το Δ.Λ.Τ έχοντας ως στόχο, την παροχή υπηρεσιών στους επισκέπτες, την προσέλκυση όσο το δυνατών περισσοτέρων σκαφών, την παράταση της διαμονής τους στην πόλη και την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, έχει ολοκληρώσει τις διαδικασίες και εντός του προσεχούς διαστήματος ,θα προβεί  σε συνέχεια των υπαρχόντων , στην τοποθέτηση αυτόματων πωλητών νερού και ρεύματος. Στόχος είναι η κάλυψη όλης της παραλιακής ζώνης.

                                                             Η Πρόεδρος του Δ.Λ.Τ     
                                                               Παρθενία Καζάκου

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα