Πέμπτη, 28/03/2024 | 20:35

Ψήφισμα του Εμπορικού συλλόγου Πρέβεζας, στο μπλόκο του Λούρου!

596 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 01/02/2016, 9:34 πμ | 0 σχόλια
 Το Δ.Σ του Εμπορικού Συλλόγου Πρέβεζας στηρίζει τον αγώνα τον αγροτών και τα δίκαια αιτήματά τους , όπως αυτά εκφράζονται από το πλαίσιο του πανελλαδικού συντονιστικού των μπλόκων.
Δεν αισθανόμαστε απλά αλληλέγγυοι, αλλά συναγωνιστές, καθώς αντίστοιχη επίθεση , με αφορμή τις ίδιες αιτίες, δέχονται και οι μικροί έμποροι που εκφράζονται από τον σύλλογό μας.   
Όπως επιδιώκουν την συρρίκνωση των μικρών αγροτών και τους εξαναγκάζουν να εγκαταλείψουν την παραγωγή, έτσι οδηγούν εκατοντάδες χιλιάδες μικρούς αυτοαπασχολούμενους , μικρούς εμπόρους στο κλείσιμο των καταστημάτων τους και στην ανεργία.   
Καμιά εξέλιξη , καμιά μεταρρύθμιση  δεν μπορεί να είναι αποδεκτή όταν  θυσιάζει τόσους πολλούς για τα συμφέροντα τόσων λίγων.
Η επίθεση που εξαπολύει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ, μέσα από το ασφαλιστικό και το φορολογικό , έρχεται να υλοποιήσει τις αποφάσεις της ΕΕ που είναι κομμένες και ραμμένες στα μέτρα των μεγάλων αγροτικών επιχειρήσεων , των τραπεζών, των μονοπωλίων.  
Είναι αυτοί που τους επέλεξαν για να κάνουν την βρώμικη δουλειά που δεν μπόρεσαν όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις.  Δεν είναι τυχαίο ότι από την πρώτη στιγμή έχουν την αμέριστη στήριξη τους. Από κοινού σχεδιάζουν τον τρόπο για να τσακίσουν τις αντιστάσεις των λαϊκών στρωμάτων για να μας αναγκάσουν να συμφωνήσουμε να θυσιαστούμε για τα κέρδη τους.  
Στην προσπάθειά τους αυτή έχουν συμμάχους και αρκετούς που σήμερα εμφανίζονται να αντιδρούν, που στην ουσία όμως με την στάση τους και τις προτάσεις τους υπονομεύουν τον αγώνα της φτωχής αγροτιάς και των μικρών εμπόρων, βάζουν από το παράθυρο την πολιτική κυβέρνησης ΕΕ που μας αφανίζει.
Πρόκειται για όλους αυτούς που δηλώνουν ότι αποδέχονται την Κ.Α.Π. που αποδέχονται τον διαχωρισμό σε κατά κύριο επάγγελμα αγρότες, που εκφράζουν τους μεσαίους και μεγάλους εμπόρους  που δρουν συμπληρωματικά των μονοπωλίων.  Είναι οι πρόθυμοι να συνδιαλεγούν με την κυβέρνηση  που παζαρεύουν  μόνο το κομμάτι των μέτρων που τους θίγει και αποδεχόμενοι τα μέτρα που θα αφανίσουν την συντριπτική πλειοψηφία.
Στον κοινό μας αγώνα η 4η Φεβρουαρίου αποκτά ιδιαίτερη σημασία για την απόκρουση της επίθεσης που δεχόμαστε. Στην συμμαχία τους ,μονοπωλίων- ΕΕ- κυβέρνησης, αντιτάσσουμε την δική μας λαϊκή συμμαχία, που την οικοδομούμαι , αναδεικνύοντας αλλά και  χτυπώντας τις πραγματικές αιτίες των προβλημάτων μας.
Δηλώνουμε για άλλη μια φορά αλληλέγγυοι στον αγώνα σας και να είστε βέβαιοι ότι θα κάνουμε ότι περνάει απ΄το χέρι μας για να τον στηρίξουμε τόσο ηθικά όσο και υλικά αν χρειαστεί.


Πρέβεζα 31 Ιαν. 16

   

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα