Παρασκευή, 29/03/2024 | 12:21

ΚΚΕ: Για την πρόσκληση σε διάλογο της Ν.Ε. Πρέβεζας του ΣΥΡΙΖΑ

571 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 11/02/2016, 1:37 μμ | 0 σχόλια
Η ΝΕ Πρέβεζας του ΣΥΡΙΖΑ στα χνάρια του πρωθυπουργού, κάτω από τη λαϊκή κατακραυγή προσπαθεί  με κείμενα και καλέσματα γεμάτα ψεύδη και ανακρίβειες να κάμψει την αντίδραση του λαού. Προσπαθούν να πείσουν ότι η κυβέρνηση τους παλεύει για ένα ασφαλιστικό δίκαιο(!), βιώσιμο(!) που να προστατεύει του κοινωνικά αδύνατους. Χρησιμοποιούν επιχειρήματα που παλιότερα χρησιμοποιούσε το ΠΑΣΟΚ, αργότερα η ΝΔ για να πείσουν το λαό να αποδεχτεί τη σφαγή του.
Θα ήταν αστείο να διαβάζει κανείς τα πονήματα τους αν δεν ήταν τόσο επικίνδυνα. Μέσα από βερμπαλισμούς και μεγαλοστομίες προσπαθούν να κρύψουν τον αντιλαϊκό χαρακτήρα του νομοσχεδίου και την ταφόπλακα που επιχειρεί να βάλει η κυβέρνηση στο κοινωνικό ασφαλιστικό σύστημα.
Γράφουν για παράδειγμα πως για 40 χρόνια η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ λεηλάτησαν τα αποθεματικά κλπ αλλά πουθενά δεν αναφέρουν τι θα γίνει για την επιστροφή τους. Γιατί άραγε; Μήπως γιατί και η κυβέρνηση δε διαφωνεί καθόλου μα καθόλου, με τη λεηλασία που δήθεν καταγγέλλουν;
Μιλάνε για ασφαλιστικό σύστημα που μετά από 15 χρόνια τουλάχιστον δουλειάς με ασφάλιση ο εργαζόμενος θα δικαιούται ψίχουλα για να ζήσει το λένε εθνική σύνταξη. Ξεχνάνε να αναφέρουν πως αυτή η σύνταξη θα είναι για όλους στα 67 με άμεση προοπτική τα 70. Αυτοί ζουν με 384 και 400 ευρώ το μήνα;
“Ξεχνάνε” πως με το νέο ασφαλιστικό καταργείται το ΕΚΑΣ.
“Ξεχνάνε” να αναφερθούν στις μειώσεις μισθών μέσω της αύξησης εισφορών των εργαζομένων και την κατακόρυφη αύξηση εισφορών σε αγρότες και επαγγελματίες.
“Ξεχνάνε” να γράψουν πως με το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο νομοθετούν την κατάργηση της 13ης και 14ης σύνταξης που τόσο είχαν επενδύσει για να βγουν κυβέρνηση. Όπως και η επαναφορά του βασικού μισθού στα 751 ευρώ.
Στο εργασιακό τοπίο της ανεργίας με πάνω από 25% , της μαύρης ανασφάλιστης εργασίας, των ελαστικών μορφών απασχόλησης, που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει πως ένας εργαζόμενος θα μαζέψει ένσημα για σύνταξη; Ποιον 50άρη και 60άρη θα παίρνουν οι εργοδότες στη δουλεία με πλήρη ασφαλιστικά δικαιώματα;
Μιλάνε  για ανταποδοτικό σύστημα ασφάλισης, δηλαδή πληρώνεις έχεις, δεν πληρώνεις στο “Καιάδα”. Για τόση προστασία προς τους αδυνάτους μιλάνε.
Θωρακίζουν με νόμους τους εμπόρους της υγείας(ασφαλιστικές εταιρείες) για να έχουν πεδίο επιχειρηματικής δραστηριότητας στα αποκαΐδια της ασφάλισης.
Και εν κατακλείδι στο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο τους, αυτοί που αντιδρούν είναι οι εργαζόμενοι, οι μικρομεσαίοι αγρότες οι μικροί επαγγελματίες. Ο ΣΕΒ το αποδέχθηκε μετά «βαΐων και κλάδων» όπως και όλες οι οργανώσεις του μεγάλου κεφαλαίου και η ΕΕ, αυτό από μόνο του δείχνει ποιους εξυπηρετεί το έκτρωμα που ονομάζουν ασφαλιστικό νομοσχέδιο.
Θα μπορούσαμε να αναφερθούμε σε όλα τα σημεία του «Αρμαγεδδώνα» που ονομάζουν ασφαλιστικό νομοσχέδιο αλλά δεν αξίζει γιατί το νομοσχέδιο δεν παίρνει από μερεμέτια και πρέπει να ανατραπεί και όχι να κουβεντιάζεται.  
Το ασφαλιστικό πρέπει όχι μόνο να αλλάξει αλλά να ανατραπεί συνθέμελα και ο λαός με τους αγώνες πρέπει να διεκδικήσει:
  • Η κοινωνική ασφάλιση πρέπει να είναι για όλους δημόσια και υποχρεωτική.
  • Να αυξηθεί η εισφορά των εργοδοτών αλλά και του κράτους με αντίστροφη μείωση των εργαζομένων, και να επιστραφούν τα κλεμμένα.
  • Να μειωθούν τα όρια ηλικίας σε 60 για τους άνδρες στα 55 για τις γυναίκες. Σύνταξη ανεξαρτήτου ηλικίας στα 30 χρόνια δουλειάς.
  • Να επιστραφεί η 13η και η 14η σύνταξη.
  • Να αποσυρθούν τα αποθεματικά των ταμείων από κάθε μορφής «τζόγο»
  • Ενιαίο καθολικό, αποκλειστικά Δημόσιο σύγχρονο σύστημα υγείας πρόνοιας. Που θα χρηματοδοτείται αποκλειστικά από το κράτος.

Τα καλέσματα για κοινωνικούς διαλόγους που καλούν η ΝΕ Πρέβεζας του ΣΥΡΙΖΑ και ο πρωθυπουργός να τα κρατήσουν για τον εαυτό τους, «ευήκοα ώτα» στα καλέσμα τα τους μπορούν να βρουν στους βιομήχανους, εφοπλιστές ή και ακόμα στη ΝΔ το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι που όλοι μαζί ψήφησαν το Γ’ μνημόνιο απόρροια του οποίου είναι σήμερα και το ασφαλιστικό. Ο λαός της Πρέβεζας αλλά και συνολικά ο λαός της Ελλάδας τους έδωσε με τον αγώνα του συγκλονιστικά το μήνυμα την 4η Φλεβάρη και συνεχίζει να το δίνει: «ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΑΜΕΣΑ».  Τώρα αν εκεί στο ΣΥΡΙΖΑ θέλουν να πιστεύουν ότι «βρέχει» κακό του κεφαλιού τους.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα