Παρασκευή, 29/03/2024 | 04:35

Δικηγορικός σύλλογος Πρέβεζας: Τελούμε σε καθολική αποχή, από τα καθήκοντά μας!

740 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 03/02/2016, 8:43 πμ | 0 σχόλια

Τα μέλη του Δικηγορικού Συλλόγου Πρέβεζας τελούμε σε καθολική αποχή από τα καθήκοντα μας, με αυστηρό πλαίσιο χορήγησης αδειών για εξαιρετικές περιπτώσεις, από 11-1-2016 συντασσόμενα αρχικώς με την από 9-1-2016 απόφαση της Συντονιστικής Επιτροπής και μετέπειτα με την απόφαση της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας μετά από την δημοσίευση των προτάσεων της Κυβέρνησης για μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού.
Το σύνολο του δικηγορικού σώματος της χώρας εκφράζει ομόθυμα, απόλυτα και κατηγορηματικά την απόρριψη του προσχεδίου του ασφαλιστικού.
Δεν μπορεί να συνιστά βάση διαλόγου για ένα βιώσιμο και δίκαιο ασφαλιστικό σύστημα, το σημερινό προσχέδιο, το οποίο καταστρατηγεί θεμελιώδεις αρχές του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης.  
Οι δικηγόροι της Πρέβεζας αναγνωρίζουμε την  πρωτοφανή απειλή που αποτελεί  για την ίδια την υπόσταση και επιβίωση του δικηγορικού κλάδου καθώς και όλων των ελευθέρων επαγγελμάτων το προσχέδιο ασφαλιστικής μεταρρύθμισης που προτείνει το Υπουργείο Εργασίας.
Είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε και  να εντείνουμε τις κινητοποιήσεις μας μέχρις ότου αποσυρθούν τα μέτρα που περιλαμβάνονται στο εν λόγω προσχέδιο και που στην ουσία συνιστούν δήμευση του εισοδήματός των δικηγόρων και που αναπόφευκτα θα οδηγήσουν στην οικονομική και επαγγελματική εξόντωση της συντριπτικής πλειονότητας των συναδέλφων ενώ είναι βέβαιο ότι την ίδια επίδραση θα έχει στο σύνολο όλων των κλάδων των ελευθέρων επαγγελματιών.
Δηλώνουμε ότι στεκόμαστε αλληλέγγυοι στον αγώνα επιβίωσης των αγροτών και των λοιπών επαγγελματικών κλάδων, οι οποίοι κινδυνεύουν με αφανισμό από την επιχειρούμενη οικονομική πολιτική τόσο στο ασφαλιστικό όσο και στο φορολογικό και εκφράζουμε την συμπαράστασή μας στις κινητοποιήσεις τους.  


ΟΙ ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ ΠΡΕΒΕΖΑΣ

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα