Παρασκευή, 29/03/2024 | 10:47

Δήμος Ζηρού: Ψήφισμα συμπαράστασης στους Αγρότες

677 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 11/02/2016, 1:31 μμ | 0 σχόλια


ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΖΗΡΟΥ
Τη συμπαράστασή του στον αγώνα των αγροτών εξέφρασε με ψήφισμά του το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ζηρού. Στο ψήφισμα που εγκρίθηκε κατά την συνεδρίαση της Τετάρτης 10 Φεβρουαρίου, σημειώνονται τα εξής:
“Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ζηρού εκφράζει την πλήρη στήριξη και συμπαράστασή του στα δίκαια και λογικά αιτήματα των αγροτών ενάντια στα μέτρα που προσανατολίζεται να φέρει προς ψήφιση η κυβέρνηση και αφορούν τη φορολόγηση και την ασφάλιση τους.
Σήμερα που η χώρα βιώνει μια πρωτοφανή οικονομική κρίση είναι προφανές ότι ΔΕΝ μπορούν να προστεθούν νέα μέτρα στον πρωτογενή αγροτικό τομέα, τα οποία εξυπηρετούν ταμειακές λογικές και μόνο. Μια τέτοια αντιαγροτική και αντιαναπτυξιακή πολιτική είναι βέβαιο ότι θα οδηγήσει σε πλήρη αποσύνθεση του βασικού παραγωγικού πυλώνα της εθνικής μας οικονομίας.
Ο Δήμος Ζηρού είναι ένας Δήμος αγροτικός, η τοπική οικονομία του οποίου είναι άρρηκτα συνδεδεμένη και εξαρτημένη από τον αγροτικό τομέα.
Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες, οι άνθρωποι της πραγματικής παραγωγής, οι οποίοι μοχθούν 365 ημέρες το χρόνο ακατάπαυστα, είναι μεγάλα.
Πέρα από τα στοιχεία της φύσης έχουν ν’ αντιμετωπίσουν το υπερβολικό κόστος παραγωγής- το μεγαλύτερο στην Ευρώπη- και εάν ψηφιστούν τα νέα μέτρα θα βρεθούν αντιμέτωποι με την υπερφορολόγηση, την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών κ.ά, κάτι που θα σημάνει και την καταστροφή του παραγωγικού ιστού.
Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω καλούμε την κυβέρνηση:
1. Να αποσύρει την πρόταση για την αναμόρφωση του Ασφαλιστικού των αγροτών, να ξεκινήσει διάλογο από μηδενική βάση και να στηρίξει τους αγρότες που αγωνίζονται κάτω από δύσκολες συνθήκες για την επιβίωσή τους.
2.  Να δώσει κίνητρα στους νέους αγρότες ώστε να μείνουν στη γη τους.
3. Να ενθαρρύνει τις επενδύσεις ιδίως στον πρωτογενή τομέα σε συνδυασμό με ένα σταθερό φορολογικό σύστημα που δεν θα εξοντώνει τους φορολογούμενους αλλά αντίθετα θα δημιουργεί αναπτυξιακές προοπτικές.
Παράλληλα ζητούμε να θεσπιστούν κίνητρα για να γίνουν βιώσιμες οι αγροτικές επενδύσεις και χρηματοδοτήσεις με ευνοϊκότερους όρους της παραγωγικής δραστηριότητας, ώστε να συγκρατηθεί ή και να αυξηθεί ο πληθυσμός της υπαίθρου.
Εκφράζουμε την αλληλεγγύη στους αγρότες και ενώνουμε τις δυνάμεις μας στον αγώνα για το μέλλον της αγροτικής οικονομίας και της ανάπτυξης του τόπου μας.
ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΔΗΜΟΥ ΖΗΡΟΥ


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ


ΧΑΣΙΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ”




Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα