Πέμπτη, 18/04/2024 | 09:03

Κώστας Μπάρκας: «Τέλος σε 25 χρόνια ανομίας και διαπλοκής»

613 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 12/02/2016, 11:41 πμ | 0 σχόλια
Μετά από ονομαστική ψηφοφορία, εγκρίθηκε χθες το βράδυ από τη Βουλή η τροπολογία, που αφορά τη διεξαγωγή δημόσιου διαγωνισμού για τις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες εθνικής εμβέλειας. Στη συνέχεια ο Κώστας Μπάρκας έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Τα τελευταία 25 χρόνια οι τηλεοπτικοί σταθμοί εθνικής εμβέλειας λειτουργούσαν με καθεστώς προσωρινής αδειοδότησης και η Ελλάδα ήταν η μοναδική χώρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση,  στην οποία δεν είχε διεξαχθεί ποτέ οποιαδήποτε νόμιμη διαδικασία για την παραχώρηση ενός δημόσιου αγαθού, όπως είναι οι ραδιοτηλεοπτικές συχνότητες. Οι συνέπειες αυτής της κατάστασης ήταν ορατές απ’ όλους τους πολίτες, καθώς προκαλούσαν βλάβη στο δημόσιο συμφέρον. Ειδικότερα, το άναρχο ραδιοτηλεοπτικό πεδίο είχε δημιουργήσει σχέσεις διαπλοκής και αλληλεξάρτησης ανάμεσα στο παλιό πολιτικό σύστημα, Μ.Μ.Ε. εθνικής εμβέλειας και τράπεζες. Όλοι, πλέον, γνωρίζουν για τα «θαλασσοδάνεια», τις αδιαφανείς προμήθειες του δημοσίου, την ανυπαρξία φορολογικών ελέγχων και τις χαριστικές ρυθμίσεις.


Με τη χθεσινή τροπολογία, η κυβέρνηση, παραμένοντας πιστή στις προεκλογικές της δεσμεύσεις και τηρώντας όλες τις εγγυήσεις της νομιμότητας και της διαφάνειας, όπως ορίζει το Σύνταγμα, έβαλε τέλος σε 25 χρόνια ανομίας και διαπλοκής. Συγκρούστηκε  με το κατεστημένο, διορθώνει αδικίες και στρεβλώσεις του παρελθόντος, καθαρίζει τη χώρα από εστίες ανομίας διαπλεκόμενων ολιγαρχών, που πλούτισαν στην πλάτη του ελληνικού λαού και προχωράει ακάθεκτη, υπηρετώντας τη λαϊκή εντολή  και στήριξη που έλαβε πριν ένα χρόνο, στήριξη, η οποία, σας υπενθυμίζω, επιβεβαιώθηκε τρεις φορές σ’ αυτό το χρονικό διάστημα.
Χωρίς αμφιβολία, η διεξαγωγή δημόσιου διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες, σε λίγες μέρες,  αποτελεί Δημοκρατική τομή, η οποία θα δημιουργήσει τηλεοπτικά σχήματα βιώσιμα και πραγματικά ανεξάρτητα.»

Κώστας Μπάρκας


Βουλευτής Ν. Πρέβεζας-ΣΥΡΙΖΑ

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα