Σάββατο, 20/04/2024 | 00:07

Θέλω να γράψω για τους Ανθρώπους…..του Ευάγγελου Κυτίνου

629 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 19/12/2015, 9:02 πμ | 0 σχόλια
Πλησιάζουν οι γιορτές. Χριστούγεννα, Πρωτοχρονιά, Φώτα.
Το πιο γιορταστικό 15-νθήμερο του χρόνου.
Θεωρητικά πρωταγωνιστές των ημερών είναι τα παιδιά, αλλά και οι μεγαλύτεροι.
Οι γονείς, οι παππούδες και γιαγιάδες, οι συγγενείς, οι νονοί κλπ.
Για όλους αυτούς ήθελα να γράψω σήμερα…
Διάχυτη απαισιοδοξία…
Αλλά όλες οι σκέψεις είναι απαισιόδοξες…
Δεν υπάρχει πλέον το «Δώρο» ή 13ος ή 14ος μισθός που κάποτε έδινε κίνηση στην αγορά και αμέτρητα δώρα στους μικρούς.
Δεν υπάρχουν μισθοί για όλες τις οικογένειες, αφού η ανεργία έχει εγκατασταθεί σε αμέτρητα σπίτια.
Δεν πηγαίνουν όλα τα παιδάκια στο σχολείο κάθε πρωί έχοντας φάει κάτι στο σπίτι τους. Κάποια πάνε νηστικά…
Αμέτρητες οικογένειες ΔΕΝ θα αγοράσουν και φέτος πετρέλαιο για να ζεσταθούν.
Η κυβέρνηση αποφάσισε ότι 600.000 οικογένειες λιγότερες από πέρσι θα πάρουν το επίδομα θέρμανσης. Με ότι αυτό συνεπάγεται.
Αμέτρητοι ηλικιωμένοι δεν έχουν την οικονομική άνεση να αγοράσουν τα φάρμακά τους, μετά από μια ζωή ένσημα και εισφορές για τη σύνταξη.
Οι μισθοί και οι συντάξεις το νέο έτος θα είναι σίγουρα μικρότερες από τις σημερινές. Ακόμη δεν ξέρουμε πόσο μικρότερες θα είναι…
Οι μικροί που θα βγουν να πουν τα κάλαντα θα ακούσουν πολλές φορές το «μας τα είπαν άλλοι» αφού όλες οι τσέπες είναι άδειες…
Αμέτρητα παιδιά δεν θα βρουν δώρα από τον Άγιο Βασίλη για ευνόητους λόγους…
Ο Μητροπολίτης και οι ιερείς της Μητρόπολης κάθε χρόνο έχουν να φροντίσουν περισσότερους άπορους, με λιγότερες βοήθειες από τους «εύπορους».
Τα κλειστά μαγαζιά, ακόμη και σε κεντρικά σημεία, κάθε χρόνο γίνονται περισσότερα…
Για τις πολιτιστικές δραστηριότητες στην Πρέβεζα, τα χρήματα κάθε χρόνο γίνονται λιγότερα…
Η εμπορική κίνηση, ο «τζίρος» φυσικά κάθε χρόνο μικραίνει. Πόσα χρόνια έχουμε να αγοράσουμε παπούτσια, παντελόνια, πουκάμισα, κοστούμια κλπ;
Για όλα τα παραπάνω προβλήματα υπεύθυνες είναι οι κυβερνήσεις των τελευταίων χρόνων που τα δημιούργησαν και περιμένουμε να τα λύσουν.
Ποιοι περνάνε καλά;
Τα μόνα που καλοπερνάνε στην Πρέβεζα είναι τα αδέσποτα σκυλάκια. Ο Δήμος και πρόπερσι, και πέρσι, και του χρόνου, και για πάντα θα τους δίνει χιλιάδες ευρώ κάθε μήνα για να καλοπερνάνε!
Πόσα; Τα ρολόγια του νερού λένε 60.000 ευρώ το χρόνο. Ο κος Δήμαρχος λέει λιγότερα. Ίσως 50.000, ίσως 40.000 ευρώ το χρόνο.
Και αν τα αθροίσουμε μας κάνουν 400.000-500.000 ευρώ σε 10 χρόνια. Τεράστια ποσά! Αν θυμάστε τις δραχμές σημειώστε ότι τα 500.000 ευρώ είναι 170.000.000 δραχμές (εκατόν εβδομήντα εκατομμύρια δραχμές!!!)
Και φυσικά τα σκυλιά θα γαυγίζουν όποιον θέλουν, θα δαγκώνουν όποιον αποφασίζουν, θα απειλούν όποιον επιλέξουν. Όπως έγινε πολλές φορές και πρόσφατα.
Γιατί και τα χορτάτα, και τα στειρωμένα, και τα εμβολιασμένα σκυλιά διατηρούν τα δόντια τους για να δαγκώνουν όποιον θέλουν.
Η Πρέβεζα είναι η μοναδική πόλη στην Ελλάδα που τα αδέσποτα σκυλιά φροντίζονται περισσότερο από τους Ανθρώπους. Αυτό είναι τραγική ανατροπή στην πυραμίδα των ηθικών αξιών.
Αυτό όταν και αν το καταλάβουμε θα είναι συνολική ντροπή μας.
Οι κάμερες
Αμέτρητες φορές κάποιοι «άγνωστοι» έχουν διαρρήξει σχολεία, έχουν καταστρέψει χριστουγεννιάτικες φάτνες και στολίδια, έχουν καταστρέψει και ξεριζώσει φυτά, έχουν βανδαλίσει τοίχους και κτίρια.
Θα περίμενε κανείς ότι «αρμόδιοι» θα είχαν τοποθετήσει κάμερες για να προστατεύσουν την κοινή μας περιουσία.
Αλλά  δυστυχώς οι «αρμόδιοι» δεν θέλουν να ανακαλυφθούν οι βάνδαλοι. Δεν τοποθετούν κάμερες. Τους καλύπτουν; Τους κάνουν πλάτες;
Όλη η κοινωνία το καταλαβαίνει, το συζητάει, το ψυχανεμίζεται.
Οι βάνδαλοι τώρα χάλασαν τη διακόσμηση στο Σαϊτάν Παζάρ. Στο κεντρικότερο σημείο της πόλης. Και φυσικά γελάνε σε βάρος μας.
Η κοινωνία χρεώνει σε όλους τους «αρμόδιους» αποδεδειγμένη ανικανότητα στην προστασία της Πόλης. 
Και φυσικά ψάχνει εναγώνια να βρει ικανότερους, αξιότερους, αποτελεσματικότερους τοπικούς άρχοντες για να τους εμπιστευθεί την επόμενη φορά…
Όσο και αν όλα φαίνονται μαύρα πρέπει να θυμόμαστε ότι «το πιο βαθύ σκοτάδι είναι λίγο πριν ξημερώσει»…
Ευχές
Ας έχουμε όλοι υγεία στις γιορτές και στο νέο έτος, ας έχουμε τοπική και παγκόσμια ειρήνη, ας έχουμε νηφαλιότητα σκέψης και ας ευχηθούμε να έρθουν πραγματικά καλύτερες μέρες για την Ελλάδα και τους Έλληνες…
Κυτίνος Ευάγγελος
Πρέβεζα

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα