Πέμπτη, 18/04/2024 | 11:36

Ισραηλινός δέχθηκε επίθεση με μαχαίρι-Νεκροί οι δράστες

826 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 22/10/2015, 12:15 μμ | 0 σχόλια

Ένας Ισραηλινός τραυματίστηκε σήμερα, μετά την επίθεση με μαχαίρι που δέχτηκε στη Μπετ Σέμες, στη δυτική Ιερουσαλήμ, από δύο δράστες οι οποίοι «εξουδετερώθηκαν» από αστυνομικά πυρά, ανακοίνωσε η αστυνομία. 

Οι δράστες νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση, δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Μίκι Ρόζενφεντ. Προσπάθησαν να ανεβούν σε ένα λεωφορείο που μετέφερε παιδιά, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος χωρίς να διευκρινίσει αν η πρόθεσή τους ήταν να επιτεθούν στα παιδιά. Ο οδηγός και ενήλικοι που βρίσκονταν στο σημείο σχημάτισαν φράγμα και εμπόδισαν τους δράστες να ανέβουν στο λεωφορείο. 

Τότε οι δύο άνδρες επιτέθηκαν με μαχαίρι σε έναν 25χρονο Εβραίο περαστικό κοντά στη στάση των λεωφορείων, πριν «εξουδετερωθούν» από τα αστυνομικά πυρά.

Ο Ρόζενφελντ είπε ότι οι δράστες είναι Άραβες, χωρίς να διευκρινίσει αν είναι Παλαιστίνιοι ή Άραβες πολίτες του Ισραήλ, δηλαδή απόγονοι Παλαιστινίων που έμειναν στη γη τους το 1948, έτος ίδρυσης του κράτους του Ισραήλ, και έχουν ισραηλινή υπηκοότητα. 

Η επίθεση αυτή είναι η τελευταία χρονικά μιας σειράς επιθέσεων με μαχαίρι που διαπράττουν ως επί το πλείστον Παλαιστίνιοι, και σε πολύ μικρό ποσοστό Άραβες πολίτες του Ισραήλ εναντίον ισραηλινών στρατιωτών, αστυνομικών και πολιτών.

Οι επιθέσεις αυτές εντάσσονται σε ένα κύμα βίας που έχει ξυπνήσει το φάντασμα μιας νέας ιντιφάντας.
Από την 1η Οκτωβρίου, οι καθημερινές ταραχές μεταξύ Παλαιστινίων που πετούν πέτρες και ισραηλινών στρατιωτών, οι αμοιβαίες επιθέσεις μεταξύ Παλαιστινίων και εποίκων και ένα κύμα αντι-ισραηλινών επιθέσεων έχουν προκαλέσει τον θάνατο 48 Παλαιστινίων (οι μισοί είναι δράστες επιθέσεων), ενός Άραβα πολίτη του Ισραήλ, καθώς και οκτώ Ισραηλινών. 

Εννέα Παλαιστίνιοι τραυματίστηκαν, από τους οποίους πέντε από αληθινά πυρά, τη νύχτα κατά τη διάρκεια ταραχών με ισραηλινούς στρατιώτες γύρω από τη Χεβρώνα, την πυριτιδαποθήκη της κατεχόμενης νότιας Δυτικής Όχθης, ανακοίνωσε η παλαιστινιακή αστυνομία. 

Νωρίτερα, η ισραηλινή αστυνομία ανακοίνωσε ότι ένας Ισραηλινός σκοτώθηκε από λάθος χθες βράδυ στην Ιερουσαλήμ από τα πυρά φρουρού ιδιωτικής εταιρίας ασφαλείας. Ο Ισραηλινός, επιβάτης λεωφορείου που κατέβαινε από το όχημα, διαπληκτίστηκε με δύο ένοπλους φρουρούς που ανέβαιναν στο λεωφορείο. Σύμφωνα με την εκδοχή των φρουρών, ο επιβάτης, από τον οποίο ζήτησαν την ταυτότητά του, προσπάθησε να πάρει το όπλο του ενός φρουρού. Ο ιδιωτικός φύλακας τον πέρασε για «τρομοκράτη». Ένας από τους φρουρούς άνοιξε πυρ προς την πλευρά του Ισραηλινού και τον σκότωσε.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα