Τρίτη, 16/04/2024 | 23:53

Εξαπατούσαν πολίτες υποδυόμενοι τους γιατρούς και τους δικηγόρους

659 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 20/10/2015, 12:46 μμ | 0 σχόλια

Δεκάδες περιπτώσεις εξαπάτησης ανυποψίαστων πολιτών από επιτήδειους που τους απέσπασαν μεγάλα χρηματικά ποσά και τιμαλφή ήρθαν στο φως στη Θεσσαλονίκη, από αστυνομικούς του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της τοπικής Διεύθυνσης Ασφαλείας.

Σε επιχείρηση του Τμήματος Ασφαλείας Πολίχνης-Ευκαρπίας, συνελήφθη επ’ αυτοφώρω 59χρονος, σε βάρος του οποίου, καθώς και των υπολοίπων άγνωστων συνεργών του, σχηματίστηκε δικογραφία -κατά περίπτωση- για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, απάτης κακουργηματικής μορφής και απόπειρας απάτης, καθώς και για παράβαση του Νόμου περί Τελωνειακού Κώδικα.

Όπως προέκυψε, τα μέλη της συμμορίας υποδύονταν είτε τους νοσοκομειακούς γιατρούς, είτε τους δικηγόρους και τηλεφωνούσαν στα σπίτια κυρίως ηλικιωμένων, υποστηρίζοντας ότι συγγενικό τους πρόσωπο δήθεν είχε εισαχθεί εσπευσμένα για νοσηλεία ή είχε προκαλέσει με υπαιτιότητά του τροχαίο ατύχημα.

Με τον τρόπο αυτόν οι δράστες αποσπούσαν από τα θύματά τους χρηματικά ποσά και χρυσαφικά, τα οποία δήθεν προορίζονταν για την αγορά των απαιτούμενων υλικών για την αποκατάσταση της «σωματικής βλάβης» των προσφιλών τους προσώπων ή την άμεση παροχή νομικής υποστήριξης λόγω της «εμπλοκής» τους σε τροχαία ατυχήματα.

Από τα μέχρι στιγμής στοιχεία προκύπτει ότι τα μέλη της οργάνωσης εξαπάτησαν συνολικά 13 πολίτες, αποπειράθηκαν να εξαπατήσουν άλλα 39 άτομα, αποκόμισαν 67.030 ευρώ και επιχείρησαν να αποσπάσουν άλλα 320.500 ευρώ.

Σε έρευνα στο σπίτι του συλληφθέντος βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 44 λαθραία πακέτα τσιγάρα και έξι κινητά τηλέφωνα που χρησιμοποιούσε για την επικοινωνία του με τα υπόλοιπα μέλη του κυκλώματος.

Ο 59χρονος θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.

Σε εξέλιξη είναι η αστυνομική έρευνα για την ταυτοποίηση και τον εντοπισμό των υπολοίπων μελών της οργάνωσης και τυχόν άλλων παθόντων.

zougla.gr

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα