Παρασκευή, 19/04/2024 | 05:54

Μήνυμα του Δημάρχου Πάργας, Αντώνη Νάστα για την έναρξη της σχολικής χρονιάς

1014 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 13/09/2015, 12:14 μμ | 0 σχόλια

«Η έναρξη της φετινής σχολικής χρονιάς, βρίσκει τη χώρα μας σε μια από τις δυσκολότερες περιόδους των τελευταίων δεκαετιών. 


Ο χώρος της παιδείας είναι από τους σημαντικότερους αν όχι ο σημαντικότερος γιατί αποτελεί το παρόν και το μέλλον της χώρας. Δυστυχώς όμως, έχει επηρεαστεί άμεσα και πρέπει να προστατευτεί και να παραμείνει άκρως λειτουργικός. Οι ανάγκες της εκπαίδευσης, καθ’ όλη τη διάρκεια τη σχολικής χρονιάς, είναι επιτακτικές και οφείλουμε να συμβάλλουμε με κάθε δυνατό μέσο, καθώς είναι κοινός ο στόχος μας για το καλύτερο των παιδιών μας.

Οφείλουμε ως τοπική αυτοδιοίκηση να επισημάνουμε ότι οι συνθήκες ήταν και είναι αντίξοες και σημαντικές οικονομικές δυσκολίες προέκυψαν και εξακολουθούν να προκύπτουν λόγω των περιορισμένων πόρων από τον κρατικό μηχανισμό.

Τα κενά που δημιουργούνται στην εκπαίδευση, καλείται να τα καλύψει η τοπική αυτοδιοίκηση σε πολλές περιπτώσεις, τόσο σε επίπεδο υποδομών, όσο και στην καθημερινή στήριξη για την λειτουργία των σχολικών μονάδων όλων των βαθμίδων στους Καλλικρατικούς Δήμους.

Ελπίζουμε για φέτος να διορθωθούν όλα τα κακώς κείμενα και τα σχολεία μας να λειτουργήσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, γιατί το οφείλουμε σε όλα τα παιδιά, σε όλους τους μαθητές και σε όλη τη νέα γενιά της χώρας μας.

Ανεξαρτήτως κυβερνητικού ή τοπικού επιπέδου αρμοδιότητας, η παιδεία πρέπει να αποτελέσει τον πυλώνα και τη βάση ενός σχεδίου για την ανάπτυξη της περιοχής, σε πείσμα των καιρών. Ακόμα και με ελάχιστους πόρους, έχουμε τη θέληση της προσπάθειας και αυτό είναι το πιο σημαντικό ώστε να ξεκινήσει μια καλύτερη και ανανεωμένη εποχή για τα εκπαιδευτικά μας ιδρύματα. Εμείς ως δημοτική αρχή, είμαστε αποφασισμένοι να στηρίξουμε κάθε προσπάθεια των παιδιών μας που κάθε χρόνο μας κάνουν περήφανους με τις επιτυχίες τους.

Εύχομαι, σε όλους τους μαθητές , στους γονείς και στους δασκάλους τους, η νέα σχολική χρονιά να είναι δημιουργική και αποτελεσματική. Όλοι μαζί οφείλουμε να αντισταθούμε στον αρνητισμό και στις δύσκολες συνθήκες που μαστίζουν την εκπαίδευση και κυρίως τους νέους μας».

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα